Tenis

Mlada Lea Bošković iznenadila Slovenku Juvan i donijela prvi bod Hrvatskoj!

Dario Dodić • srijeda, 07.02.2018.
Mlada Lea Bošković iznenadila Slovenku Juvan i donijela prvi bod Hrvatskoj!

Hrvatska Fed Cup reprezentacija nastupa na turniru Euro-afričke zone I u Tallinu. U prvom kolu izabranice Ive Majoli igraju protiv Slovenije, mlada Lea Bošković svladala je Kaju Juvan, Hrvatska vodi 1-0...

Nakon što je pet najboljih hrvatskih tenisačica otkazalo nastup u Fed Cupu hrvatska izbornica Iva Majoli okrenula se mladim snagama za nastup na turniru Euro-afričke zone I u Estoniji. Djevojke prvog dana igraju protiv Slovenije u skupini C, prvi meč je na stranu Hrvatske odvela 18-godišnja Lea Bošković.

Protiv favorizirane Slovenke Kaje Juvan Lea je slavila u tri seta, sa 6:2, 4:6, 6:2. Dobro Bošković (WTA 763.) poznaje slovensku tenisačicu, inače 489. igračicu svijeta, igrale su zajedno u parovima.

Bolje je u susret ušla Slovenka Juvan, prva je došla do breaka i povela s 2:0, no Hrvatica okreće set u svoju korist, osvaja šest uzastopnih gemova i sa 6:2 dolazi do 1-0 u setovima.

Obrnuto je krenuo drugi set, Bošković je povela s 2:0, ali na kraju do 1-1 u setovima stiže Juvan, završilo je 6:4. U odlučujućem setu Hrvatica je ipak pokazala više, triput je oduzela servis protivnici, svoj ispustila tek jednom i sa 6:2 donijela prvi bod oslabljenoj Hrvatskoj.

U drugom meču dana Darija Jurak odmjerit će snage sa Slovenkom Zidanšek.

Fed Cup, Euro-afrička zona I, skupina C:
HRVATSKA - Slovenija 1-0
Lea Bošković - Kaja Juvan 6:2, 4:6, 6:2

FOTO: HTS Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!