Tenis

Senzacionalna Lea Bošković nakon velike bitke skinula još jednu favoritkinju i donijela novi bod Hrvatskoj

Dario Dodić • četvrtak, 08.02.2018.
Senzacionalna Lea Bošković nakon velike bitke skinula još jednu favoritkinju i donijela novi bod Hrvatskoj

I drugi dan turnira Euro-afričke zone I Fed Cupa Hrvatska je otvorila pobjedom. Kao i protiv Slovenije, prvi bod Hrvatskoj u dvoboju sa Švedskom donijela je Lea Bošković...

Igra se drugi dan na Fed Cup turniru Euro-afričke zone I u Tallinu, Hrvatska je nakon pobjede protiv Slovenije na najbolji mogući način otvorila i drugi dan natjecanja. Nakon prvog meča drugog kola u grupi C Hrvatska vodi protiv Švedske s 1-0.

Prvu pobjedu Hrvatskoj, baš kao i prvog dana, donijela je mlada Lea Bošković. Ponovno je iznenadila favoritkinju, Šveđanka Cornelia Lister bila je snažni favorit, ali pobijedila je Hrvatica, inače 763. igračica svijeta.

Slabije je u meč ušla Lea, već u drugom gemu izgubila je servis, ali ga je odmah u idućoj igri i vratila. Novim breakom u sedmoj igri stigla je do prednosti koju je i zadržala, sa 6:4 uzima set.

Drugi je set prošao po sličnom receptu, samo su uloge bile obrnute. Hrvatica je prva došla do breaka, Lister se ekspresno vraća i u završnici dolazi do novog breaka, a posljedično i do izjednačenja u setovima.

Gotovo sat vremena trajao je treći set. Nizali su se oduzeti servisi s obje strane. Lea je u osmom gemu došla do breaka za 5:3, imala je u devetom gemu dvije meč-lopte, ali izvukla se Šveđanka i vratila u set. U 12. gemu Hrvatica dolazi do break-prilike, odnosno treće meč-lopte, koristi je i donosi veliki bod Hrvatskoj.

U drugom meču dana Tena Lukas će loviti ukupnu pobjedu Hrvatske protiv Rebecce Peterson.

Fed Cup, Euro-afrička zona I, skupina C, 2. kolo:
HRVATSKA - Švedska 1-0
Lea Bošković - Cornelia Lister 6:4, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!