Nogomet

Kopić o travnjaku: "Kako Cibaliji, tako i nama"; Bartolović: "Hajduk uvijek ide na pobjedu, ali u nedjelju se i nas pita"

Dario Dodić • subota, 10.02.2018.
Kopić o travnjaku: "Kako Cibaliji, tako i nama"; Bartolović: "Hajduk uvijek ide na pobjedu, ali u nedjelju se i nas pita"
Foto: FaH

I Cibalia i Hajduk u prvu utakmicu proljetnog dijela HT Prve lige ulaze s optimizmom. Treneri Mladen Bartolović i Željko Kopić prokomentirali su pripremni period i predstojeću utakmicu u Vinkovcima...

Cibalia proljetni dio prvenstva otvara kod kuće protiv Hajduka. Optimizam je očit na licu trenera Mladena Bartolovića jer njegova je momčad odradila dobro pripremni period.

"Nešto više od mjesec dana priprema je iza nas. Prvi dio odradili smo u Vinkovcima gdje nas je vrijeme ipak poslužilo, unatoč svemu i uspoređujući s prijašnjim godinama kada se praktički ništa nije moglo raditi. Deset dana proveli smo u Medulinu i to je bio pun pogodak jer smo u tom periodu imali sve na vrhunskoj razini, od prehrane, smještaja i terena pa sve do samih utakmica. Po povratku u Vinkovce imali smo, nažalost, probleme s lošim vremenom i lošim terenima. Jedan trening odradili smo i u Jarmini pa se i ovim putem zahvaljujem ljudima koji su nam ustupili svoj teren. Nadam se da to ništa neće ostaviti traga, a uostalom i naviknuti smo na takve probleme", rekao je trener Cibalije Mladen Bartolović, a prenose službene klupske stranice.

"Očekuju svi da bismo u proljetnom dijelu trebali izgledati bolje nego jesenas pa sigurno pomaže i činjenica da već imamo praktički sastavljenu momčad s kojom smo prošli gotovo cijele pripreme. Ono što su igrači pokazali daje mi pravo tako razmišljati, ali sve će se pokazati sada kada krene proljetni dio. Vjeujem da smo spremni, bez obzira na probleme u trećoj fazi priprema. Igrači su puno puta pokazali da budu pravi baš kada je najteže."

"Svjesni smo da nam dolazi kvalitetna momčad s kvalitetnim trenerom. Hajduk je sastav koji uvijek ide na pobjedu, ali u nedjelju će se nešto i nas pitati. Napravit ćemo sve na terenu da ostvarimo pozitivan rezultat", poručuje Bartolović.

"Atmosfera u momčadi je vrlo dobra. Pripreme su iza nas, radili smo odlično i sada se okrećemo nedjelji. Dočekujemo Hajduk u pozitivnom raspoloženju, a protiv takvih momčadi nije niti potrebna posebna motivacija. U našim namjerama sigurno će nam pomoći i potrebna podrška s tribina", zaključio je trener Vinkovčana.

Hajduk je također odradio dobre pripreme, na konferenciji za novinare trener Željko Kopić osvrnuo se na pripreme, ideju igre u idućem razdoblju, odlazak Ante Ercega i zahtjev za zamjenom domaćinstva s Cibalijom.

"Zadovoljni smo pripremnim periodom, većinom stvari koje smo odradili što se tiče treninga, što se tiče utakmica. Čeka nas prva utakmica u Vinkovcima protiv Cibalije, svjestan sam da nas čeka zahtjevna utakmica. Ekipa je u dobrom stanju i vjerujem da ćemo već u toj prvoj utakmici pokazati puno onoga što smo trenirali, da ćemo prezentirati kvalitetan nogomet i napraviti sve da dođemo do tri boda"

O odlasku Ante Ercega i dolasku trojice igrača
"Što se tiče Ante Ercega, mislim da smo to već nekoliko puta iskomunicirali, da je bio izuzetno bitan igrač za Hajduk u proteklom periodu. Isto tako smo se složili da je nakon njegovog odlaska bilo potrebno odreagirati. Doveli smo u naš klub trojicu igrača koji u svakom slučaju imaju legitimet dolaska i što se tiče kvaliteta i po svemu onome što su dosad odigrali u svojoj karijeri. Miju Caktaša poznajete već dobro, preostala dvojica imaju status reprezentativaca svoje zemlje što je dovoljno dobra preporuka, ali isto tako na njima je da se na što kvalitetniji način adaptiraju i na klub i na sredinu i u konačnici da opravdaju očekivanja svih nas. Što se tiče statusa Caktaša, meni je najbitnije da je zdrav, da je ušao u kvalitetan trenažni proces s nama. Dosta sam s njim razgovarao, svjestan je da nas čeka veliki posao, motiviran je i za mene su to najbitniji preduvjeti da pokaže svu svoju kvalitetu. Što se tiče statusa tko je u prvih 11 i tko je na klupi, oni sami iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, svaki ponaosob odlučuju o svom statusu."

Hajduk je tražio zamjenu domaćinstva s Cibalijom?
"Što se tiče ideje oko zamjene domaćinstva, vidjeli smo i u Zaprešiću kakvo je vrijeme i što se sve trebalo učiniti da se teren dovede u nekakvo normalno stanje za igru. Vidjet ćemo do nedjelje kakav će teren biti u Vinkovcima, kakva će biti prognoza. Ideja je bila da se osiguraju optimalni uvjeti za igru, ali ta priča je za mene završena. Kako Cibaliji, tako i nama, teren će svima biti isti, a na nama je da bez obzira na kvalitetu travnjaka, da se adaptiramo na pravi način i da sve te eventualno remeteće faktore ostavimo po strani i da pokažemo najkvalitetniji mogući nogomet. Što se tiče Cibalije, znam da je u Vinkovcima uvijek zahtjevno. Znam način na koji igraju, način na koji psihološki reagira na domaćem terenu, čeka nas zahtjevna utakmica."

Kakav će Hajduk biti u nastavku sezone?
"Što smo pričali od samog mog dolaska ovdje i dalje vrijedi - želim vidjeti hrabrog Hajduka, Hajduka koji napada, koji želi dominirati, koji ima jasnu ideju kako igrati u svim fazama igre. Na tome smo dosta radili, svjestan sam da imamo još puno prostora za napredak, ali mislim da se već i u pripremnim utakmicama vidjela tendencija onoga što želimo raditi, da smo u velikom postotku minuta u tim utakmicama mi bili ti koji smo dominirali, koji smo kontrolirali razvoj događaja na terenu. Isto tako sam svjestan da je bilo stvari koje nisu bile na željenoj razini i da na njima još trebamo raditi. Smjer je dobar, igrači su došli na razinu da su se poistovjetili s idejom igre, to izgleda sve bolje", zaključio je Kopić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!