Nogomet

Cvitanović: "Zadovoljan sam svakim igračem koji je u našoj momčadi"; Zekić: "Imamo obvezu dati 200 posto od sebe"

Sportnet • subota, 10.02.2018.
Cvitanović: "Zadovoljan sam svakim igračem koji je u našoj momčadi"; Zekić: "Imamo obvezu dati 200 posto od sebe"
Foto: FaH

Prije derbija 21. kola HT Prve lige između Osijeka i Dinama, koji je na rasporedu od 17 sati, treneri Osijeka i Dinama, Zoran Zekić i Mario Cvitanović, najavili su ogled na konferenciji za medije...

AUTOR: Jan Šneler

U Dinamu sigurno ne strahuju od nastavka sezone. Imaju lijepu bodovnu prednost ispred drugoplasiranog Hajduka (+12), a aktualni prvak Rijeka je još udaljeniji i s velikim promjenama u momčadi sigurno ne može biti ozbiljan konkurent u nastavku sezone.

Protiv Osijeka, koji još uvijek traži odličnu formu s početka sezone, Cvitanović očekuje pobjedu, ali isto tako ističe kako neće biti lagano, pogotovo zbog poznatih hrvatskih boljki koje se tiču stanja nogometnog igrališta.

"Što se tiče utakmice u Osijeku, čeka nas nastavak sezone i sigurno teška utakmica kao i svaka koja se odnosi na faktore na koje ne možemo utjecati. Protiv prirode se ne možemo boriti, nadamo se da će teren biti dobar za igru, u suprotnom ćemo se morati adaptirati i boriti, spremni smo na to", rekao je trener Dinama za službenu stranicu kluba.

Trener Modrih nije skrivao zadovoljstvo svojim igračima i njihovom spremnosti da u nastavku sezone pokažu još bolji angažman na terenu.

"Radili smo na svim segmentima poboljšanja naše igre, igrači su bili maksimalno disponirani, ponizni i odgovorni te se stavili u službu rezultata i napretka svih segmenata igre. Želimo napredovati svaki dan, to je naša vizija. Teren je jedino mjerilo i pokazuje koliko smo uspješni. Zadovoljan sam svakim igračem koji je u našoj momčadi", istaknuo je Cvitanović.

Trener Dinama nije propustio niti pohvaliti Osječane koji uvijek vrlo motivirano dočekuju Dinamo. Ove sezone Dinamo još nije pobijedio Osijek u međusobnim dvobojima te je Cvitanović svjestan snage koju osječka momčad posjeduje, pogotovo na svom terenu.

"Dva puta smo igrali neriješeno. Bile su to teške utakmice, Osijek je ozbiljna momčad, imaju strukturu, fizionomiju momčadi i automatizme. Iskusna su momčad koja zna što želi i koja zna igrati na rezultat. Na nama je da svoju mladost i energiju usmjerimo da u svakoj utakmici idemo na pobjedu", zaključio je za kraj Cvitanović.

Za razliku od Dinama, Osijek dočekuje Dinamo u drugačijem raspoloženju. S obzirom na odličan start sezone u kojoj su Osječani izgledali fantastično, posljednje igre Zekićeve momčadi nisu izgledale dobro. No, toga je svjestan i trener Osijeka koji ipak ne skriva optimizam.

"Pratili ste naše pripreme i vidjeli ste da nismo baš bili u top-izdanju, ali nisam to ni očekivao u tim vrlo jakim provjerama. Momčad nam je dobro radila proteklih dana pa mogu biti zadovoljan. Igrači djeluju angažirano i zrelo, jako su dobro reagirali, puni su želje i siguran sam da će to u subotu i pokazati. Ne sumnjam da će svi oni kojima je Osijek u srcu biti ponosni na nas", rekao je Zekić za službene stranice Osijeka.

Niti Zekić nije mogao izbjeći pitanje novinara oko stanja na terenu i mogućih problema koje bi loši uvjeti mogli prouzrokovati. Ipak, unatoč bojazni, Zekić uvjerava da će njegovi igrači u svim uvjetima dati sve od sebe.

"Nadam se da će vrijeme biti na tragu ovog današnjeg, da će teren biti u što boljem stanju i da će se tribine fino popuniti. Dakako, želim i da gledatelji vide odličnu utakmicu, prvenstveno s naše strane. Prvi je susret u novoj godini, mislim da su se ljudi zaželjeli nogometa, da su im očekivanja velika i da imamo obavezu dati 200 posto od sebe što se tiče trke, agresivnosti i požrtvovnosti", odlučan je bio strateg Osijeka.

Što se tiče igračkog kadra, Osijek je ostao bez nekolicine igrača iz prvog kadra, a Zekić je naglasio kako će u današnjoj utakmici odmarati i nedovoljno spremnog Barišića.

"Ejupi će krenuti od početka, Marić ovaj puta ostaje u pričuvi, a nedovoljno spremnog Barišića će na njegovoj poziciji zamijeniti Bočkaj. Što se drugog, desnog boka tiče, na njemu ostaje Grgić jer nam se Šorša nakon poduže stanke tek vraća u pravi ritam".

S obzirom na financijske mogućnosti, trener Osijeka svjestan je Dinamove snage i moći da dovede najbolja pojačanja u HNL-u. Osijek naprosto nema financijsku moć da dovede igrače poput Gavranovića ili Hajrovića, no Zekić ipak ne otpisuje svoju momčad i vjeruje kako može ostvariti dobar rezultat.

"Doveli su Gavranovića koji im je dodatna snaga u otvaranju igre, angažirali su i Hajrovića koji je također kvalitetan igrač. Znamo Dinamove mogućnosti u tom pogledu dovođenja pojačanja, ali imamo i mi kvalitetnu momčad. Iako nas baš i nema puno, glavnina je igrača ostala na okupu, moramo sada pronaći dovoljno snage i motivacije u našim unutarnjim rezervama koje zasigurno još imamo."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!