Tenis

Počeo turnir u Buenos Airesu, prvi dan bez nositelja i sa samo jednim mečom u tri seta

Branimir Korać • utorak, 13.02.2018.
Počeo turnir u Buenos Airesu, prvi dan bez nositelja i sa samo jednim mečom u tri seta
Foto: EPA

Odigrano je prvih pet susreta na ATP turniru u Buenos Airesu gdje nije bilo nekih neočekivanih rezultata. Oni od kojih se to i očekivalo, izborili su mjesto u drugom kolu...

Nekadašnji član Top 50 svjetskog tenisa, Thomaz Bellucci, muči se s ozljedama i formom i svaka pobjeda puno mu znači. Na startu turnira u Buenos Airesu svladao je argentinskog igrača s pozivnicom Pedra Cachina koji je uhvatio samo tri gema i tijekom meča nije imao nijednu break loptu.

U dvoboju veterana koji su daleko od svojih najboljih dana, Guillermo Garcia Lopez bio je bolji od Carlosa Berlocqa u dva seta. Berlocq još uvijek čeka na prvu pobjedu u 2018. godini, doduše igrao je i malo mečeva, dok je Garcia Lopez ipak u boljoj poziciji i formi.

Federico Delbonis došao je do prve ovogodišnje pobjede slaveći protiv Floriana Mayera u dva seta. Argentinac je dolaskom na zemljanu podlogu odmah pokazao i bolju formu te izborio nastup u drugom kolu na turniru u svom Buenos Airesu. Mayer pak nastavlja s promjenjivim igrama i još uvijek čeka na "normalniju" pobjedu u sezoni nakon što je pobjeđivao uglavnom igrače niže kategorije.

Jedini meč u tri seta odigrali su Argentinci Guido Pella i Nicolas Kicker. Kicker je uzeo prvi set s glatkih 6:2, ali nakon toga Pella je podignuo igru i stigao do preokreta iako je Kicker imao 4:2 u drugom setu te veliku priliku za prolaz u drugo kolo.

U drugo kolo prošao je i Dušan Lajović koji je izbacio domaćeg kvalifikanta Facunda Bagnisa. U prvom setu bilo je problema, Bagnis je pao tek u 13. igri, ali u drugom setu Lajović je bio bolji i sa 6:1 izborio prolaz.

ATP Buenos Aires, prvo kolo:
Thomaz Bellucci (Brazil, Q) - Pedro Cachin (Argentina, WC) 6:2, 6:1
Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) - Carlos Berlocq (Argentina, WC) 6:3, 6:3
Federico Delbonis (Argentina) - Florian Mayer (Njemačka) 7:6(4), 6:4
Guido Pella (Argentina) - Nicolas Kicker (Argentina, WC) 2:6, 6:4, 6:4
Dušan Lajović (Srbija) - Facundo Bagnis (Argentina, Q) 7:6(4), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!