Košarka

Cedevita prvi polufinalist Kupa Krešimira Ćosića, Zagreb zaleđen na minus 51

Sportnet • srijeda, 14.02.2018.
Cedevita prvi polufinalist Kupa Krešimira Ćosića, Zagreb zaleđen na minus 51
Foto: FaH

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića, Cedevita je premoćno slavila protiv Zagreba sa 114:63 i prošla u polufinale turnira...

PIŠE: Jan Šneler

Nije bilo dvojbi oko pobjednika. Cedevita je odlučila izbaciti iz sebe sve probleme koji su se nakupili i potpuno dotući slabašni Zagreb.

Sve je bilo riješeno već u prvoj četvrtini koju je Cedevita dobila s 30:15. Na poluvremenu je već bilo 25 razlike, a kako je utakmica odmicala kraju tako se razlika sve više povećavala. Cedevita je postigla čak 60 koševa u drugom dijelu što dovoljno govori kolika je bila razina Zagrebove igre.

Ova utakmica bila je dobra prilika za trenera Cedevite, Juru Zdovca da isproba sve igrače i veću minutažu pruži onima koji su manje igrali tijekom sezone. Najbolji pojedinac u dresu Cedevite bio je Džanan Musa koji je postigao 22 poena uz šest skokova i pet asistencija. Kod Zagreba, Ante Krapić bio je najefikasniji s 19 koševa i 11 skokova.

Iako je Cedevita očekivano slavila, ova utakmica dodatno je potvrdila probleme u hrvatskoj košarci. Zagreb koji je 2011. godine osvojio dvostruku krunu, danas je klub koji u četvrtfinalu Kupa gubi s razlikom koja je prikladnija poluamaterskim niželigašima.

Napomenimo još kako u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, čiji se Final Eight turnir održava u Zadru, Cedevita čeka pobjednika utakmice između Šibenika i Zaboka.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Zagreb63:114Cedevita
Šibenka84:86Zabok
DepoLink Škrljevo72:80Cibona
Zadar104:61Sonik Puntamika

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!