Košarka

Zabok iznenadio Šibenčane i izborio prolaz u polufinale Kupa Krešimira Ćosića

Branimir Korać • srijeda, 14.02.2018.
Zabok iznenadio Šibenčane i izborio prolaz u polufinale Kupa Krešimira Ćosića
Foto: FaH

Iako su Šibenčani ušli u četvrtfinalni dvoboj protiv Zaboka kao blagi favoriti, nisu to opravdali. Zabočani su odigrali dobru utakmicu i pobjedom 86:84 izborili su polufinale protiv Cedevite...

Nakon što je Cedevita u prvom četvrtfinalu pregazila Zagreb, drugi četvrtfinalni dvoboj donio je puno više neizvjesnosti i pobjedu Zaboka protiv GKK Šibenika. Zabočani su slavili 86:84 i tako pokvarili planove Šibenčana koji su očekivali dvoboj protiv Cedevite.

Pobjeda Zaboka je iznenađenje, ali ne i neka senzacija. Zabočani ove sezone igraju dobro, imaju dobru momčad i uostalom i dobre rezultate. U Šibeniku su znali da moraju biti oprezni u ovom dvoboju, međutim to im nije pomoglo.

Susret je protekao u ravnopravnoj igri bez nekih posebnih odvajanja, posebno u prvom poluvremenu. Tu su Zabočani više vremena proveli u vodstvu, ali svaki put kada bi stvorili četiri-pet poena prednosti, Šibenik je uzvratio i odmah izbrisao zaostatak.

U drugi dio bolje je krenuo Šibenik koji je i stvorio prvu opipljiviju razliku na susretu. Serijom 7:0 zaokruženom tricom Domagoja Bašića sredinom treće dionice odvojio se na 57:48, ali već do kraja treće dionice Zabok se vratio u utakmicu.

Na startu posljednje četvrtine Šibenik je imao šest poena prednosti da bi nakon toga uslijedila serija Zaboka 7:0 u kojoj je svih sedam poena ubacio Lovro Buljević te je susret vraćen u neizvjesne vode.

Do kraja susreta Zabok je imao prednost, ali Šibenik je dobio priliku za povratak. 15 sekundi prije kraja kod dva razlike dva slobodna bacanja dobio je Luka Pandurić, pogodio je samo jedno da bi na drugoj strani Petar Marić ubacio oba. Zabok je dobro odradio zadnju obranu i nije dopustio Šibenčanima šut za tricu, na liniju slobodnih bacanja poslan je Domagoj Šarić koji ubacuje prvo i namjerno promašuje drugo bacanje, ali Antonio Črnjević hvata skok u obrani i priči je kraj.

Prvo ime Zaboka bio je Antonio Vlaić s 18 poena i šest skokova dok je Petar Marić dodao 15 poena. Kod GKK Šibenika po 16 poena upisali su Domagoj Bašić i Ivan Mileković.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Zagreb63:114Cedevita
Šibenka84:86Zabok
DepoLink Škrljevo72:80Cibona
Zadar104:61Sonik Puntamika

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!