Zimski sportovi

Fantastična Shiffrin nova olimpijska pobjednica u veleslalomu, teška ozljeda Popović

Sportnet • četvrtak, 15.02.2018.
Fantastična Shiffrin nova olimpijska pobjednica u veleslalomu, teška ozljeda Popović
Foto: EPA

Već dugo mlada 22-godišnja američka skijašica, Mikaela Shiffrin, može reći da je osvojila sve što se osvojiti može. Podsjećamo, Shiffrin je dvostruka olimpijska pobjednica, trostruka svjetska prvakinja, dva puta osvajala je Veliki kristalni globus, a čak pet puta Mali...

PIŠE: Jan Šneler

Iako nije nikakvo iznenađenje da je Shiffrin osvojila zlatnu medalju u veleslalomu, prvu vožnju nije Amerikanka odvozila najbrže. Talijanka Manuela Moelgg nastojala je pomrsiti planove Shiffrin i prvu vožnju odvezla je za 20 stotinki bolje od favorizirane američke skijašice. Treća u prvoj vožnji bila je druga Talijanka, Federica Brignone.

Ipak, u drugoj vožnji Moelgg nije odoljela pritisku te je slabijim izdanjem završila tek na osmom mjestu. Velika je to šteta jer s 34 godine, ovo su Moelgg bile sigurno posljednje Olimpijske igre. Odličnu drugu vožnju odradila je Ragnhild Mowinckel koja se s četvrte digla na drugu poziciju i osvojila srebro. Treće mjesto zadržala je talijanska skijašica Brignone.

Naravno, prvu poziciju osvojila je Shiffrin koja je ostavila prvu pratiteljicu Mowinckel na 39 stotinki zaostatka.

Što se tiče hrvatskih predstavnica, najbolji rezultat ostvarila je Andrea Komšić koja je sa zaostatkom od 8.48 sekundi završila na 32. mjestu. Malo iza nje, Ida Štimac okončala je utrku na 34. mjestu, a Leona Popović nije uspješno završila prvu vožnju, upisala je težak pad i prema prvim informacijama tešku ozljedu koljena.

Zimske olimpijske igre, veleslalom(ž):
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 2:20.02
2. Ragnhild Mowinckel (NOR) +0.39
3. Federica Brignone (ITA) +0.46
4. Viktoria Rebensburg (NJE) +0.58
5. Marta Bassino (ITA) +0.67
...
32. Andrea Komšić +8.48
34. Ida Štimac +11.16
Leona Popović nije završila prvu vožnju

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!