Košarka

Cibona preskočila prvu prepreku i prošla u polufinale Kupa Krešimira Ćosića

Branimir Korać • četvrtak, 15.02.2018.
Cibona preskočila prvu prepreku i prošla u polufinale Kupa Krešimira Ćosića
Foto: FaH

Cibona je treći polufinalist Kupa Krešimira Ćosića i čeka protivnika s kojim će se boriti za ulazak u finale. Do polufinala došla je pobjedom protiv Škrljeva 80:72...

Cibona je dosta oprezno ušla u susret protiv Škrljeva, Ante Nazor isticao je kako je ovo možda i najneugodniji protivnik među A-1 ligašima u ovom trenutku. Pokazalo se kako nije daleko od istine, Cibosi su potrošili dosta znoja da bi došli do ove pobjede.

Škrljevo je dugo stvaralo probleme Cibosima, u prvom poluvremenu bilo je i bolje te imalo prednost, ali Cibona je ipak u nastavku susreta uspjela prelomiti dvoboj na svoju stranu i otići do pobjede.

Zagrepčani su bolje krenuli u utakmicu i poveli s 12:5 da bi tu ušli u krizu i Škrljevo došlo do preokreta. Cibona je predugo ostala bez ubačaja iz igre i Škrljevo je serijom 18:1 povelo s dvoznamenkastom prednosti.

Nakon gotovo deset minuta bez ijednog poena iz igre, crni niz prekinuo je Dominic Gilbert koji ubacuje tricu u 13. minuti za smanjenje na 26:19.

Iako se Cibona uspjela približiti, Škrljevo je još jednom otišlo na rub dvoznamenkaste prednosti, ali u završnici prvog dijela nije uspjelo zadržati tu ugodnu prednost i na odmor je odnijelo tek plus tri (37:34).

Tricom Rozića Cibona je uspjela sredinom treće dionice doći do vodstva, a u završnici četvrtine iskoristila je pad koncentracije kod Škrljeva i odvojila se na 62:55.

U zadnjoj dionici Cibosi su održavali prednost, u nekoliko navrata Škrljevo je zaprijetilo povratkom, no Ivan Novačić tricama je zadržao Cibonu na ugodnom razmaku.

”Sigurno da nisam zadovoljan utakmicom. Međutim, bolje je na startu ovakvog turnira odigrati lošije i pobijediti pa sutradan odigrati bolje. Čestitam svojim momcima, dobili smo tešku utakmicu. Nastojali smo proširiti rotaciju što nas je dovelo u par rezultatskih obrata. Drugo poluvrijeme smo ušli borbenije i sa više koncentracije. Imali smo pozitivan ritam kojeg smo držali do samog kraja”, izjavio je nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

Do pobjede su je predvodili Luka Žorić sa 17 poena i 11 skokova te Marin Rozić s 15 poena. Kod Škrljeva Siniša Štemberger ubacio je 18 poena, a Davor Konjević 14 uz šest skokova.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Zagreb63:114Cedevita
Šibenka84:86Zabok
DepoLink Škrljevo72:80Cibona
Zadar104:61Sonik Puntamika

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!