Košarka

Dobar otpor Zaboka, Cedevita ipak u finalu Kupa Krešimira Ćosića

Branimir Korać • petak, 16.02.2018.
Dobar otpor Zaboka, Cedevita ipak u finalu Kupa Krešimira Ćosića
Foto: FaH

Cedevita je u zanimljivom dvoboju svladala Zabok i plasirala se u finale Kupa Krešimira Ćosića. Zabok je pružio dobar otpor, nije Cedevita lako došla do pobjede, ali je na kraju ipak slavila 66:59...

Cedevita je u polufinalni dvoboj protiv Zaboka ušla kao veliki favorit, ali je na kraju morala čupati pobjedu. Zabočani su odigrali odličnu utakmicu, do same završnice bili u igri za prolaz u finale, ali nisu izdržali. Još minutu i pol prije kraja susreta zaostajali su samo jedan poen, no Cedevita je u finišu ipak spriječila senzaciju.

Jure Zdovc neće biti posebno zadovoljan ovim nastupom, njegova momčad imala je dosta problema, napadački nije bila raspoložena i dovela se u neugodnu poziciju u završnici susreta.

Od početka susreta Zabočani su igrali dobro i strpljivo te je Cedevita na prvo vodstvo u utakmici čekala sve do početka druge dionice kada je Karlo Žganec pogodio za 19:17. Bilo je to usred serije Cedevite 11:0 koja joj je pomogla da dođe do vodstva 23:17.

Zabočani su u tom razdoblju teško dolazili do koševa i nakon pet minuta bez koša iz igre, neugodnu seriju prekinuo je Ivan Vučić koji je smanjio na 23:21.

Do odlaska na odmor Cedevita se nije uspjela odvojiti i na poluvremenu je imala još uvijek potpuno otvorenih 30:26.

Očekivalo se da će Zagrepčani u drugom dijelu ipak podići igru te prelomiti susret, ali Zabok se nije predavao i konstantno je bio za petama Cedeviti.

Na početku drugog poluvremena Cedevita je dosegnula najviših plus deset te se činilo da se tu lomi susret, Zabok je izdržao taj nalet i u finišu se ubačajima Petra Marića s linije slobodnih bacanja približio na samo 59:58. Cedevita je odmah odgovorila, Žganec je pogodio dva slobodna, Marić i Lovro Buljević nisu realizirali napad na drugoj strani nakon čega Will Cherry ubacuje tricu i rješava pitanje pobjednika.

Najbolji kod Cedevite bili su Filip Krušlin s 19 poena i Will Cherry s 13 poena. Kod Zaboka Petar Marić ubacio je 17 poena dok je Lovro Buljević dodao 14 uz osam skokova.

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • staropramen16.02.2018. u 20:31
    kakva steta... bilo bi zabavno da su ispali
    staropramen