Automoto

Visoke ambicije Valtterija Bottasa: "Ako nastavim voziti dobro u kontinuitetu mogu povećati pritisak na Hamiltona"

Sportnet • subota, 17.02.2018.
Visoke ambicije Valtterija Bottasa: "Ako nastavim voziti dobro u kontinuitetu mogu povećati pritisak na Hamiltona"
Foto: EPA

Nominalno drugi vozač Mercedesa, Valtteri Bottas izjavio je za kako će u narednoj sezoni učiniti sve da bude bolji od svog momčadskog kolege i postane svjetski prvak u Formuli 1...

AUTOR: Stipe Dedić

Finski vozač prošlu je sezonu završio kao trećeplasirani u ukupnom poretku, 12 bodova iza Sebastiana Vettela i čak 58 bodova iza prvaka Lewisa Hamiltona.

Bottas je u 2017. godini ostvario tri pobjede, a četiri je puta startao s pole positiona, no svjestan je da će morati voziti još bolje kako bi ugrozio dominaciju svojeg momčadskog kolege.

"Hamilton je jedan od najboljih vozača u povijesti, no mislim kako sam već u prošloj sezoni dokazao da ga mogu pobijediti. Na meni je da budem konstantan i dobro odvozim bez obzira na uvjete. Moram biti fokusiran i voziti dobro u baš svakoj utrci", rekao je Finac.

Bottas ne krije želju da postane svjetskim prvakom i kaže kako će učiniti sve da ostvari svoj san i popne se na najvišu stepenicu na kraju sezone, no ne planira se pritom koristiti nikakvim prljavim trikovima.

"Svi želimo postati svjetski prvak u Formuli 1, to je sigurno i učinit ću sve da budem najbolji. Kada kažem „sve“ mislim na stvari koje mogu učiniti na stazi, nikako na kojekakve zakulisne igrice koje s automobilizmom nemaju veze. Koncentriran sam da u utrci dam sve od sebe, a to tražim i od moje momčadi. Ne planiram mijenjati način na koji vozim. Mislim da ako nastavim voziti dobro u kontinuitetu mogu povećati pritisak na Hamiltona", dodao je Bottas, a onda za kraj komentirao odnos kojeg ima s klupskim kolegom.

"Atmosfera je dobra. Čak i kada bi se stvari u budućnosti promijenile, ne vjerujem da i dalje ne bismo mogli voziti za istu momčad. Ne bavim se pretjerano tim stvarima, koncentriran sam na svoju vožnju i ne vjerujem da atmosfera u momčadi utječe na Hamiltona, on je jednostavno uvijek napaljen".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!