Nogomet

Kopić: "Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo slavili", Cvitanović: "Ne volim gubiti, baš ne volim gubiti"

Sportnet • nedjelja, 18.02.2018.
Kopić: "Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo slavili", Cvitanović: "Ne volim gubiti, baš ne volim gubiti"
Foto: FaH

Nakon odigranog derbija 22. kola HT Prve lige, treneri Dinama i Hajduka, Mario Cvitanović i Željko Kopić, održali su konferenciju za novinare. Puno boljeg raspoloženja jasno bio je trener Hajduka...

IZ MAKSIMIRA: Jan Šneler

Prvi derbi Željka Kopića na klupi Hajduka i prva upisana pobjeda. Nije mogao sreću skrivati trener Bilih, iako je i sam svjestan da njegova momčad nije u svakom trenutku izgledala dobro.

"Mislim da smo ušli jako dobro u utakmicu, onemogućili smo Dinamo u kreiranju. Generalno sam bio zadovoljan s prvim poluvremenom, iako sam imao osjećaj da dobro radimo defenzivno, da nam ipak fali energije prema naprijed. Dogovorili smo se u poluvremenu da krenemo još odlučnije, da zabijemo gol", započeo je Kopić.

Iako je Hajduk dobro izgledao u obrani, igra u napadu svakako nije bila dobra što govori i statistički podatak o broju udaraca. Hajduk naime u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac prema golu Dinama. U drugom dijelu, Hajduk je izgledao ozbiljnije iako je uputio svega jedan udarac u okvir gola Livakovića.

"Mislim kad se sve zbroji i oduzme da smo odigrali dobru utakmicu i da smo zasluženo pobijedili", rekao je Hajdukov trener.

Prvi gol postigao je Ohandza nakon velike greške Leškovića i Livakovića. Ipak, ponovnim pregledavanjem snimke, bilo je vidljivo da je u akciji koja je prethodila Hajdukovom golu, vratar Hajduka Letica igrao rukom van šesnaesterca te time direktno utjecao na daljnji razvoj utakmice.

"Ima brdo tih situacija koje ja ne mogu vidjeti u žaru utakmice", diplomatski je odgovorio Kopić.

Za kraj, na upit novinara o manjoj razlici koja sada iznosi devet bodova, Hajdukov trener nije upadao u euforiju očito i sam svjestan kako je teško očekivati da bi Hajduk mogao stići Dinamo.

"Devet bodova je puno ali nismo prije ove utakmice niti ćemo pored sljedeću razmišljati koliko je to bodova. Idemo iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti", zaključio je.

Trener Dinama Mario Cvitanović svakako nije mogao biti zadovoljan konačnim ishodom, naročito jer je njegova momčad bila dominantna u posjedu i prilikama.

"Izgubili smo utakmicu i to je činjenica. Rekao sam igračima odmah nakon, apsolutno glavu gore. Po mom viđenju stvari, mi možda utakmicu nismo trebali izgubiti, ali na semaforu piše 0:1. Mislim da prvo poluvrijeme nije bilo toliko kvalitetno, bilo je dosta grešaka, nervozno i mi smo bili dosta statični. Nismo ostvarivali prednosti u situacijama u kojima smo trebali i to prvo poluvrijeme je bilo dosta nesadržajno osim situacije u kojoj je Soudani sam išao na golmana", ukratko je secirao prvih 45 minuta trener Dinama.

U drugom dijelu bilo je vidljivo da je Dinamo bolja momčad, iako Modri nisu uspijevali doći do željenog pogotka. Nekoliko situacija imao je Soudani u kojima nije najbolje reagirao.

"U drugom poluvremenu promijenili smo sustav, bili dominantni, nismo uspjeli zabiti iz jedanaesterca i primili smo gol. Primili smo gol iz naše nekomunikacije, gluposti, nesmotrenosti. Nas kao prvo čekaju nove utakmice, novi izazovi, mi idemo sljedeću utakmicu i opet i stalno na pobjedu. Tako smo išli i danas. Ne volim gubiti, baš ne volim gubiti", iskreno je rekao Cvitanović.

Na kraju, Cvitanović je prokomentirao i neigranje Petra Stojanovića te očigledan dogovor između napadača da Mario Gavranović puca jedanaesterac a ne Soudani.

"Imali smo problem jučer na treningu, Stojanovića je ukočio vrat. Mislim da bi bio prevelik rizik, bez testa, da on uđe u igru i odigra utakmicu. Mislim da to ne bi bilo odgovorno s moje strane. I Sosa, koji je naravno bitan igrač, nakon dva tjedna ne treniranja, nije bio u planovima da starta otpočetka. To su igrači koji donose nešto u kreativnosti i otvaranju igre", rekao je Cvitanović i dodao:"Penal je lutrija. U tom trenutku, njih dvojica su izvođači, onaj tko se bolje osjeća izvodi jedanaesterac."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!