Tenis

Ante Pavić krenuo glatkom pobjedom na Challengeru u Morelosu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 19.02.2018.
Ante Pavić krenuo glatkom pobjedom na Challengeru u Morelosu
Foto: FaH

Ante Pavić upisao je startnu pobjedu na Challengeru u Morelosu. U prvom kolu igrao je protiv Nijemca Jana Choinskog kojeg je svladao za 80 minuta igre...

Nakon što je u prva dva nastupa na Challengerima ove godine poražen u prvom kolu, Ante Pavić puno bolje krenuo je na Challengeru u meksičkom Morelosu. Prvi protivnik bio mu je Jan Choinski koji nije predstavljao poseban problem.

Choinski većinom nastupa na ITF turnirima, rijetko je sudionik Challenger razine i Pavić ga je svladao sa 6:4, 6:3 za nešto manje od sat i pol igre.

Hrvatski tenisač nije imao najbolji ulazak u meč, odmah se suočio s dvije break lopte, spasio ih je, ali kod 1:1 ipak je izgubio servis. Choinski nije uspio zadržati stečenu prednost, Pavić je do kraja seta došao do dva breaka i uzeo set u svoju korist.

Drugi set nije donio tolike probleme Paviću koji je zadržao svoj servis do kraja seta, a kod 4:3 došao je do ključnog breaka s kojim je riješio pitanje pobjednika.

21-godišnji Nijemac tako je upisao poraz i Pavić prolazi u drugo kolo gdje ga očekuje teži protivnik. Igrat će protiv boljeg iz meča između Dennisa Novikova koji je postavljen za trećeg nositelja i Roberta Ortege Olmeda.

Challenger Morelos, prvo kolo:
Ante Pavić (Hrvatska) - Jan Choinski (Njemačka) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!