Tenis

Dona Vekić bez poteškoća preko Mađarice s pozivnicom

Sportnet • utorak, 20.02.2018.
Dona Vekić bez poteškoća preko Mađarice s pozivnicom
Foto: EPA

Donna Vekić je bez većih poteškoća prošla prvo kolo WTA turnira u Budimpešti. S 2:0 (6:3, 6:3) u setovima slavila je protiv devetnaestogodišnje Mađarice Panne Udvardy. Bila je ovo prva pobjeda za Osječanku nakon tri poraza zaredom, a hrvatska bi se tenisačica, obzirom na ždrijeb, mogla vrlo lako naći u četvrtfinalu turnira.

AUTOR: Stipe Dedić

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica postavljena je za osmu nositeljicu turnira i već je u prvom kolu pokazala kako u Budimpešti mogla daleko dogurati. Podsjetimo, Donna Vekić je prošle godine ispala u osmini finala izgubivši s 2:0 od Njemice Goerges.

Donna je sjajno ušla u prvi set. U prvih je pet gemova čak dva puta osvajala servis Mađarice, dok svojoj protivnici s druge strane nije dozvolila niti jednu priliku za break. Udvardy je pri rezultatu 5:2 za našu tenisačicu uspjela doći do breaka, no odmah je potom izgubila vlastiti servis i prvi je set glatko otišao na stranu naše tenisačice.

U drugom setu Donna je odigrala dosta lošije nego u prvom, stoga smo gledali puno neizvjesniji susret. U prvih sedam gemova tenisačice su čvrsto držale svoj početni udarac. Teško da možemo reći da su u pitanju bili neki razorni servisi ili dobra igra na mreži. Tenisačice koje su primale servis u tom su segmentu bile prilično loše. Ipak u osmom gemu, pri vodstvu naše tenisačice 4:3 Donna koristi treću break loptu i odlazi na 5:3. U sljedećem gemu Donna bez većih problema zadržava servis i zasluženo prolazi među šesnaest najboljih gdje ju čeka Ysaline Bonaventure, kvalifikantica koja je u prvom kolu s dvaput po 6:0 pomela Španjolku Sorribes. Bit će to prvi međusobni susret mlade Belgijke Bonaventure s hrvatskom tenisačicom.

WTA Budimpešta, prvo kolo:
Vekić(8) - Udvardy 6-3, 6-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!