Tenis

Škugor svladao mladog Kazahstanca i prošao u drugo kolo u Delray Beachu

Branimir Korać • utorak, 20.02.2018.
Škugor svladao mladog Kazahstanca i prošao u drugo kolo u Delray Beachu
Foto: FaH

Franko Škugor izborio je prolaz u drugo kolo ATP turnira u Delray Beachu. U prvom kolu igrao je protiv kazahstanskog kvalifikanta Aleksandera Bublika i svladao ga u dva seta...

Mladi Kazahstanac, u biti Rus koji je uzeo kazahstansku putovnicu, Aleksander Bublik bio je prvi protivnik Franka Škugora u glavnom ždrijebu turnira u Delray Beachu. Obojica su u glavni turnir ušli kroz kvalifikacije, Bublik je bio favorit uoči ovog dvoboja, ali Škugor je odigrao odličan meč i upisao pobjedu.

Hrvatski tenisač slavio je sa 6:2, 7:5, igrao je vrlo dobro na reternu i dobro je koristio prilike koje su mu se ukazale. Pet puta oduzimao je servis protivniku te na kraju zasluženo prošao dalje.

Škugor je sjajno krenuo, poveo je s 4:0 da bi Bublik nakon toga uspio vratiti jedan izgubljeni servis. Škugor je ipak do kraja prvog seta zadržao prednost, čak je kod 5:2 napravio novi break i tako osvojio set sa 6:2.

U drugom setu igrači su odmah na početku razmijenili breakove i nakon toga čvrsto držali svoj servis sve do završnice seta. Tu Škugor prvo spašava dvije break lopte kod 5:5 da bi na servisu Bublika za ostanak u meču došao do 0:40 te iskoristio treću meč loptu za prolaz u drugo kolo.

Škugor je meč završio s 56 posto ubačaja prvog servisa dok je Bublik imao šest dvostrukih servis pogrešaka i dozvolio hrvatskom tenisaču podosta pritiska na servisu.

Nakon Bublika, Škugora u drugom kolu očekuje puno zahtjevniji posao, igrat će protiv osmog nositelja Hyeona Chunga, sjajnog Korejca koji je igrao u polufinalu Australian Opena.

ATP Delray Beach, prvo kolo:
Franko Škugor (Hrvatska, Q) - Aleksander Bublik (Kazahstan, Q) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!