Zimski sportovi

Myhrer: "Nakon razočaranja u Sočiju, medalja mi puno znači"

Sportnet • četvrtak, 22.02.2018.
Myhrer: "Nakon razočaranja u Sočiju, medalja mi puno znači"
Foto: Dejan Popek

Nakon što je u dvije dramatične slalomske vožnje pokazao najviše koncentracije, 35-godišnji Šveđanin Andre Myhrer uzeo je zlatnu olimpijsku medalju, svoju prvu u karijeri. Od četiri hrvatska skijaša koja su startala, samo su dvojica uspjela završiti utrku. Istok Rudeš bio je 21., dok je Elias Kolega završio kao 23.

AUTOR: Stipe Dedić

Bile su ovo četvrte Igre za švedskog skijaša i prva zlatna medalja, ukupno mu je ovo drugo odličje, nakon bronce u Vancouveru 2010. godine.

Dva glavna favorita za zlato, Austrijanac Marcel Hirscher i Norvežanin Henrik Kristoffersen nisu uspjeli završiti utrku, iako je Norvežanin nakon prve vožnje imao najbolje vrijeme, no to nikako ne umanjuje uspjeh velikog Andrea Myhrera.

Nakon sjajne druge vožnje, Myhrer je imao velike 73 stotinke ispred drugoplasiranog Švicarca Zenhäuserna, ali i 20 stotinki zaostatka za Kristoffersenom koji je na stazu izišao posljednji.

“Bio sam nervozan, ali sam u isto vrijeme bio sretan sa svojim srebrom. Nakon razočaranja u Sočiju, medalja mi puno znači. Opet, razmišljao sam kako je ovo ipak slalom i svašta se može dogoditi.“

Kristoffersen nije uspio završiti drugu slalomsku vožnju i Myhrer je tako napokon došao do toliko željenog zlata na Olimpijskim igrama.

“Jednom sam rekao da ću si kupiti gitaru za svaku pobjedu. Ne znam koliko gitara vrijedi zlatna medalja s Olimpijskih igra. Možda si kupim dvije“, završio je Šveđanin koji je poznati obožavatelj glazbe.

“Starac je uzeo zlato. Dvojica najbržih slalomaša današnjice su izletjela i Myhrer je iskoristio svoju priliku. Danas je jednostavno bio najbolji. Na najvišem nivou skijanja, moraš i mentalno biti na razini, a onda će ti i sreća doći pomoći“, dodao je Myhrerov trener Heinz- Peter Platter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!