Zimski sportovi

Bjeloruskinje stigle do zlata u štafeti, Francuska došla do pete medalje u biatlonu

Sportnet • četvrtak, 22.02.2018.
Bjeloruskinje stigle do zlata u štafeti, Francuska došla do pete medalje u biatlonu
Foto: EPA

U posljednjoj utrci ženske konkurencije, štafetnoj 4x6 km, Bjelorusija je stigla do prvog mjesta i drugog zlatnog odličja u Pjongčangu...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon prekjučerašnje mješovite štafete u kojoj je slavila Francuska, u današnjoj ženskoj štafeti prvo mjesto odnijela je Bjelorusija ispred Švedske i Francuske. Njemačka, koju je predvodila odlična Laura Dahlmeier stigla je tek do osmog mjesta.

Odlično su vozile i pucale Bjeloruskinje te su konstantno bili blizu vrha. Konačno, posljednja na redu došla je najbolja bjeloruska biatlonka, Darija Domračeva koja je sigurno sačuvala prvu poziciju i donijela Bjelorusiji prvo zlato u biatlonu te drugo ukupno u Pjongčangu.

Druga je završila Švedska koju je pogurala do srebrne medalje Hanna Oeberg besprijekornim izdanjem u posljednjoj dionici. Od devetog mjesta u svega par minuta Šveđanke su došle do srebra. Trećeplasirane su Francuskinje koje su upravo u posljednja dva kilometra izgubile srebro od Šveđanki.

Njemice predvođene Dahlmeier, dvostrukom olimpijskom pobjednicom iz Pjongčanga i osvajačicom jedne bronce. Jednako tako puno grešaka prikazale su i Slovačka te Norveška.

Zimske olimpijske igre, biatlon 4x6 km(ž):
1. Bjelorusija 1:12:03.4
2. Švedska 1:12:14.1
3. Francuska 1:12:21.0
4. Norveška 1:12:33.1
5. Slovačka 1:12:41.8
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!