Nogomet

Darijo Srna dobio 17 mjeseci suspenzije, vraća se krajem kolovoza

Branimir Korać • petak, 23.02.2018.
Darijo Srna dobio 17 mjeseci suspenzije, vraća se krajem kolovoza
Foto: FaH

Ukrajinski nacionalni antidopinški centar objavio je odluku u slučaju Darija Srne koji je bio pozitivan na dopinškom testiranju 22. ožujka prošle godine. Srna će pauzirati ukupno 17 mjeseci...

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna saznao je kaznu za pozitivan dopinški test iz ožujka prošle godine. Ukrajinski nacionalni antidopinški centar izrekao je Srni suspenziju u trajanju od 17 mjeseci.

Srna će se na travnjak vratiti 22. kolovoza ove godine, a dva mjeseca ranije, od 22. lipnja, može ponovno trenirati i raditi s momčadi.

U obrazloženju stoji kako je Srni prilikom testiranja obavljenog van natjecanja u organizmu pronađen derivat dehidroepiandrosterone (DHEA) koji se nalazi na popisu zabranjenih od strane WADA-e.

Na DHEA pozitivni su bili i primjerice OJ Mayo, Rashard Lewis, LaShawn Merritt, Tyson Gay, a Srna je kažnjen sa 17 mjeseci suspenzije, manje od propisanog, zbog potpune suradnje i priznanja kako je nenamjerno završio u njegovom organizmu.

Ukrajinci vjeruju kako je do unosa zabranjene supstance došlo slučajno i kako nije riječ o namjernom korištenju ili nemaru sportaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!