Nogomet

Derbi Milana i Arsenala u osmini finala, Vrsaljko i Atletico protiv Ćorluke i Lokomotiva

Sportnet • petak, 23.02.2018.
Derbi Milana i Arsenala u osmini finala, Vrsaljko i Atletico protiv Ćorluke i Lokomotiva
Foto: EPA

U Nyonu su izvučeni parovi osmine finala Europske lige. Najzastupljeniji su bili Rusi s čak tri predstavnika. Sve ljubitelje nogometa očekuje poslastica osmine finala između Milana i Arsenala...

PIŠE: Jan Šneler

Prije nekoliko godina dvoboj Milana i Arsenala bio bi dostojan barem četvrtfinala Lige prvaka, dok će se ove sezone jedan od ta dva kluba oprostiti već u osmini finala Europske lige. Milan u kojem nastupa Nikola Kalinić imat će težak posao protiv Arsenala, naročito kada se zna da se uzvrat igra na Emiratesu u Londonu.

Interesantan dvoboj svakako će biti onaj između Atletico Madrida i Lokomotiva iz Moskve. Lokomotiv je u prošlom kolu izbacio francusku Nice dok je Atletico u dvije utakmice bio bolji od Kopenhagena. Ovu utakmicu s posebnom pažnjom će pratiti hrvatski navijači s obzirom na to da u Atleticu igra Šime Vrsaljko, dok je kapetan Lokomotiva Moskve Vedran Ćorluka.

Talijansko-ukrajinski dvoboj Lazija i Dinama iz Kijeva začinit će i hrvatsko sučeljavanje Ivana Vargića te Dinamovog beka Josipa Pivarića. Iako je teško očekivati da će Vargić nastupiti za Lazio, hrvatska kolonija u osmini finala doista je brojna.

Red Bull Salzburg očekuje teški dvoboj protiv Borussije Dortmund. Posebno težak zadatak očekuje hrvatske braniče Ćaleta-Cara i Pongračića koji će biti na teškim iskušenjima protiv Dortmundovih napadača.

Bivši igrač Rijeke, Josip Mišić, koji je prešao u redove Sportinga za protivnika će u osmini finala protiv Viktorije Plzen. Za češki klub nastupa i Diego Živulić koji je u Viktoriju prešao 2017. iz češkog prvoligaša Fastav Zlina.

Od ostalih dvoboja valja istaknuti i susret Leipziga i Zenita te Marseillea i Athletic Bilbaa.

Ždrijeb osmine finala Europske lige:
Lazio (ITA) - Dinamo Kijev (UKR)
Leipzig (NJE) - Zenit (RUS)
Atletico Madrid (ŠPA) - Lokomotiv Moskva (RUS)
CSKA Moskva (RUS) - Lyon (FRA)
Marseille (FRA) - Athletic Bilbao (ŠPA)
Sporting (POR) - Viktoria Plzen (ČEŠ)
Borussia Dortmund (NJE) - Red Bull Salzburg (AUT)
Milan (ITA) - Arsenal (ENG)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!