Košarka

VIDEO: Mali uz malo sreće do pobjede protiv Ugande, Mozambik ostao neporažen

Petar Jenjić • subota, 24.02.2018.
VIDEO: Mali uz malo sreće do pobjede protiv Ugande, Mozambik ostao neporažen
Foto: EPA

Odigrane su četiri utakmice drugog kola afričkih kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvu. Mali je na domaćem terenu tricom u posljednjoj sekundi stigao do pobjede nad Ugandom, Mozambik je upisao i drugu pobjedu u kvalifikacijama, dok je do slavlja stigla i Obala Bjelokosti...

Obala Bjelokosti uspjela je doći do prve pobjede u kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, na domaćem terenu bila je bolja od Senegala rezultatom 67:60. Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje je domaćin dobio s dva razlike (30:28), u nastavku Obala Bjelokosti uspijeva doći do značajnije prednosti. Uoči posljednjih deset minuta imala je deset poena prednosti (47:37), Senegal je u završnici došao do minus pet (63:58), no više od toga nije išlo.

Najučinkovitiji u pobjedničkim redovima bio je Noe-Charles Abouo s 14 koševa i osam skokova, dok je Tiegbe Bamba dodao 14 poena. Mamadou Sambe s 12 koševa bio je najbolji kod Senegala.

Drugu pobjedu upisao je Mozambik koji je slavio u gostima kod Srednjoafričke Republike sa 59:52 i tako joj nanio još jedan poraz. Susret je bio izjednačen sve do posljednje četvrtine, u kojoj je domaćin ušao s poenom prednosti (39:38), ali Mozambik odigrava bolje posljednju dionicu, koju dobiva sa 21:13, i u konačnici dolazi do pobjede.

Goste je do pobjede predvodio Helton Ubisse sa 16 koševa i pet skokova, Ismael Nurmamade dodao je 14 koševa. Najbolji je kod Srednjoafričke Republike bio Destin Damachoua s 15 poena.

Nakon pomalo iznenađujućeg poraza od Ruande u prvom kolu, Mali je na domaćem terenu svladao Ugandu rezultatom 79:76 i tako je ostavio na dnu skupine B. Minutu i pol prije kraja gosti su imali dva poena prednosti (76:74), no do kraja nisu ubacili nijedan poen. Posljednji napad imao je domaćin, Mahmadou Kante, koji je do tada promašio sva tri pokušaja, uz malo sreće pogodio je tricu i donio slavlje svojoj reprezentaciji.

Kante je susret zaključio s 15 koševa i sedam asistencija, a najefikasniji je u redovima Malija bio Mamadou Kante s 22 poena. Ugandu je predvodio Robinson Odoch s 18 koševa i pet skokova, Stanley Ocitti dodao je 16 poena i deset skokova.

Afričke kvalifikacije za SP:
Obala Bjelokosti - Senegal 67:60
Nigerija - Ruanda 108:53 (Michael Efevberha 16p / Elie Kaje 15p, 5sk)
Srednjoafrička Republika - Mozambik 52:59
Mali - Uganda 79:76

Skupina B:
1. Nigerija 2-0
2. Ruanda 1-1
3. Mali 1-1
4. Uganda 0-2

Skupina D:
1. Mozambik 2-0
2. Obala Bjelokosti 1-1
3. Senegal 1-1
4. Srednjoafrička Republika 0-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!