Nogomet

VIDEO: Vida vratio Bešiktaš u utakmicu, Quaresma mu golčinama donio pobjedu u derbiju

Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.02.2018.
VIDEO: Vida vratio Bešiktaš u utakmicu, Quaresma mu golčinama donio pobjedu u derbiju
Foto: FaH

23. kolo turskog prvenstva donijelo je derbi između Bešiktaša i Fenerbahčea, a Bešiktaš je slavio s 3:1. Domagoj Vida vratio je svoju momčad u igru golom na startu drugog poluvremena, a u zadnjih 15 minuta Ricardo Quaresma s dva krasna gola donio je pobjedu Bešiktašu...

Nakon teškog poraza u prvom susretu osmine finala Lige prvaka kod Bayerna, Bešiktaš nije imao previše vremena za tugovanje, čekao ga je veliki derbi protiv Fenerbahčea. Bila je to ujedno i prilika za Domagoja Vidu da se iskupi za ono isključenje iz Münchena nakon kojeg se istanbulska momčad raspala.

U tome je uspio, odigrao je dobru utakmicu, a postigao je i pogodak koji je vratio Bešiktaš u utakmicu.

Bešiktaš u ovom susretu nije imao izbora, morao je do pobjede kako mu društvo s vrha ne bi potpuno odmaknulo, a Fenerbahče je pak tražio tri boda koja bi ga dovela na vrh u društvo najvećeg rivala Galatasaraya.

Bolje je Fenerbahče krenuo i poveo je već u osmoj minuti kada je vratar Fabricio kratko odbio ubačaj s desne strane, na loptu je natrčao Giuliano, Vida je uspio spriječiti pogodak, ali samo na kratko, lopta je došla do Fernandaa koji zabija za vodstvo.

U dosta nervoznom i intenzivnom susretu Bešiktaš je bio nešto bolje, a to mu se vratilo početkom drugog poluvremena. S desne strane nabacio je Gokhan Gonul, iz drugog plana natrčao je Vida i glavom poslao loptu u mrežu.

Domaćin je krenuo po sva tri boda pa je tako Vidu u 63. minuti zamijenio Alvaro Negredo, a s dvije majstorije Ricarda Quaresme Bešiktaš je slavio 3:1.

Prvo je u 77. minuti krasno vanjskim dijelom kopačke neobranjivo pogodio suprotni kut, a zatim je u 94. minuti posve iskosa iz teške pozicije zakucao loptu u bliži kut Fenerbahčeovog gola.

S ova tri boda Bešiktaš se bodovno poravnao s Fenerom, drugoplasirani Basaksehir ima dva boda više i utakmicu manje (sutra protiv Genclerbirligija) dok prvoplasirani Galatasaray ima tri boda više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!