Košarka

Noć Dražena Petrovića obilježit će dvoboj Netsa i Bullsa

Sportnet • ponedjeljak, 26.02.2018.
Noć Dražena Petrovića obilježit će dvoboj Netsa i Bullsa
Foto: Bernard Jurišić

Uoči večerašnje utakmice Brooklyn Netsa i Chicago Bullsa, vodstvo Netsa odlučilo je današnji dvoboj posvetiti prerano preminulom hrvatskom košarkašu i bivšem NBA igraču, Draženu Petroviću...

PIŠE: Jan Šneler

Lijepu gestu priredit će Brooklyn Netsi u večerašnjem dvoboju s Chicago Bullsima. Iako je Dražen Petrović tri sezone proveo u New Jersey Netsima, kako se klub zvao prije nego što je preselio u Brooklyn, u "novom" klubu nisu zaboravili na legendarnog hrvatskog košarkaša.

Popularnom Petru umirovljen je njegov dres s brojem 3 koji visi na svodu dvorane u Barclays Centru u Brooklynu. Ne treba niti isticati koliko je hrvatski košarkaš cijenjen u NBA ligi, naročito u Netsima za koje je odigrao 204 utakmice. Iako se dolaskom u Portland 1989. godine, Petrović, zbog čudne politike kluba, nije snašao, dolaskom u New Jersey definitivno je potvrdio status rasnog strijelca i košarkaškog virtuoza.

Za Netse je igrao fantastično, potpuno preporođen, u posljednjoj sezoni zabijao prosječno 22.3 koševa po utakmici i postao jedan od ključnih igrača franšize. Treba napomenuti, kako u svjetlu tadašnjih odnosa u NBA ligi, nije bilo puno Europljana koji su mogli imati takav status u jednoj playoff momčadi.

Iako je već za svog života dokazao i pokazao kako je riječ o jednom od najboljih igrača svih vremena, teško je ne odvojiti se od misli što bi sve još Dražen postigao da nije bilo tog kobnog lipanjskog dana. Upravo zato, Netsi organiziraju prekrasnu večer prepunu sjećanja na fantastičnog igrača koji je obilježio i njihov klub za svoje kratkotrajne NBA karijere. Lijepa gesta od kluba koji je za ovu priliku na utakmicu pozvao i Draženovu majku Biserku te nećaka Marija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!