Košarka

Isaiah Thomas u borbi za ugovor: "Sve što trebate je klub koji će vas cijeniti"

Branimir Korać • četvrtak, 01.03.2018.
Isaiah Thomas u borbi za ugovor: "Sve što trebate je klub koji će vas cijeniti"
Foto: EPA

Isaiah Thomas u ovo vrijeme prošle sezone bio je junak Bostona, nosio je Celticse, ali sve je krenulo krivim smjerom u doigravanju nakon čega Thomas više nije isti...

Pogibija sestre tijekom doigravanja, igranje s neugodnom ozljedom koja se samo pogoršala i trade u Cavalierse gdje je propustio većinu utakmica, a nakon što se vratio, vrlo brzo postao je žrtveno janje i tradean je u Lakerse. Najgore vrijeme jer Thomas će za četiri mjeseca biti slobodan igrač i kako stvari sada stoje, teško će izvući maksimalan ugovor.

"Sve što trebate je klub koji će vas cijeniti. Ovo je kao da ste ponovno na draftu, samo je potreban jedan klub."

U Lakersima je mentor mladim igračima i ulazi s klupe, a ako do kraja sezone budu zadovoljni i jedni i drugi, nije nemoguć Thomasov ostanak. No Lakersi ipak imaju Lonza Balla s kojim idu na sve ili ništa.

"Ako mi pruže više prilika, moći ću više toga napraviti. Oporavljam se sve više i svakim danom osjećam se sve bolje. Trudim se i pokušavam maksimalno iskoristiti svaku priliku koja mi se pruži. Da sam imao priliku kao u Bostonu, pružio bih jednako puno. Ono što mogu na parketu, govori dovoljno za sebe, ne mogu ništa drugo nego nastaviti koristiti i najmanju priliku i ostavljati srce na terenu."

Luke Walton smatra kako javnost i Cavsi nisu imali dovoljno razumijevanja za Thomasove probleme.

"Mislim da su ljudi preoštro nastupili prema Thomasu ne uzimajući u obzir koliko je pauzirao. Kod nas igra dobro, mislim da će s vremenom i utakmicama biti sve bolji i raditi one stvari koje je radio prošle sezone u Bostonu."

Na Thomasovoj strani je i bivši suigrač iz Cavsa Dwyane Wade koji posebno cijeni što je sve Thomas napravio za Boston.

"On je veliki borac i ratnik, a u Bostonu samo je pogoršao svoju ozljedu. Mogao je jednostavno reći dosta je, pustiti me da se pripremim za sljedeću sezonu i uzmem maksimalan ugovor. Međutim nije to napravio, nastavio se boriti za grad u kojem je bio i sada je u teškoj situaciji. Ono što je sigurno, ako niste čvrsti, uporni i snažni, s ovom visinom ne možete napraviti sve što je napravio Thomas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!