Rukomet

Saračević: "Svi znamo da nam je to utakmica sezone"; Horvat: "Najbitnije je da ovisimo sami o sebi"

Sportnet • petak, 02.03.2018.
Saračević: "Svi znamo da nam je to utakmica sezone"; Horvat: "Najbitnije je da ovisimo sami o sebi"
Foto: Davor Sajko

Utakmica 14. kola rukometne Lige prvaka, koja je na rasporedu u nedjelju u 17 sati, između Prvog Plinarskog Društva Zagreb i Kristianstada mogla bi odrediti sezonu ovim klubovima...

PIŠE: Jan Šneler

Iako bi hrvatski i švedski navijači voljeli da su se njihovi klubovi ranije plasirali u osminu finala, mora se priznati kako ovakav rasplet nudi pregršt uzbuđenja i napetosti. S obzirom na to da i Wisla ima isti broj bodova kao i ova dva kluba, opcija je mnogo.

Mogući raspleti:
Opcija 1.
Wisla izgubi od Vardara, Kristianstad ili PPD Zagreb s pobjedom idu dalje. U slučaju remija, svaki rezultat manje od ili jednak 28:28 ide u korist Zagreba, sve više od toga u korist Kristianstada.
Opcija 2.
Wisla remizira s Vardarom, PPD ili Kristianstad s remijem ispadaju, dok ih pobjeda vodi u osminu finala.
Opcija 3.
Wisla pobjeđuje Vardar, PPD i Kristianstad ispadaju.

Također ne smije se zaboraviti činjenica da Vardar pobjedom protiv Wisle osigurava prvo mjesto i siguran put u četvrtfinale natjecanja. Upravo se tome nadaju Zagrebaši te misle kako na svom terenu mogu svladati Šveđane.

"Već par mjeseci pričamo, kalkuliramo i želimo dobiti šansu. To je bila naša interna želja. I eto, kako su se rezultati okrenuli, dobili smo tu šansu - šansu da sami odlučujemo o sebi, i to u nedjelju. Svi znamo da nam je to utakmica sezone. Sve ono što je bilo zaboravit ćemo i pokušat ćemo sve da pobijedimo i da se previše ne opterećujemo onime što će biti u Skoplju pošto se utakmica igra u isto vrijeme. Ako budemo na nivou onoga što smo pokazivali u zadnje vrijeme, ako ispravimo neke stvari u završnici, šanse su nam velike", rekao je trener PPD Zagreba, Zlatko Saračević.

Jedna od najvažnijih karika PPD Zagreba, dugogodišnji kapetan kluba i po novome prvi izbor na poziciji desnog vanjskog, Zlatko Horvat, ne krije kako njegov klub ima velike šanse. Uz nadu u dobar rezultat u Skoplju, Horvat smatra da Zagreb ne smije podcijeniti Kristianstad.

"Ta utakmica u Kristianstadu bila je prva za ovu sezonu. Sjećam se da smo dosta dobro krenuli, naši su vanjski igrači bili raspoloženi i uspijevali smo preko tih šuteva rješavati njihovu obranu. Kasnije smo se doveli u nezgodnu situaciju gdje smo mogli izgubiti taj jedan bod, ali i uzeti dva, no o tom potom, što je tu je. Sada je najbitnije da praktički ovisimo sami o sebi, ako vjerujemo da će Vardar doma pobijediti ili odigrati neriješeno s Wislom", dodao je Horvat.

Još jedan veteran, koji se u svojoj posljednjoj sezoni nada da može napraviti dobar rezultat sa svojim klubom, Igor Vori, ističe kako stanje u momčadi nije loše, dapače jako je dobro. Pobjeda protiv Nantesa i dobre igre, unatoč porazima, protiv Pick Szegeda i Vardara, bude optimizam pred utakmicu sezone.

"Ono što je sad najbitnije jest da smo se stvarno digli. Digli smo se psihički gdje svaki igrač u svakom trenutku uživa u igri i u treningu. Ono što bih volio je da pokažemo svoj pravi karakter koji i pokazujemo otkad je Zlatko sjeo na klupu. Htio bih da to pokažemo u nedjelju i ja sam siguran da će tako i biti te da ćemo se svi zajedno veseliti još jednom ulasku u osminu finala", zaključio je Vori.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!