Nogomet

VIDEO: Porto se provukao u derbiju, gosti u završnici upropastili dvije stopostotne prilike

Sportnet • petak, 02.03.2018.
VIDEO: Porto se provukao u derbiju, gosti u završnici upropastili dvije stopostotne prilike
Foto: EPA

25. kolo portugalskog prvenstva derbijem su otvorili Porto i Sporting. Domaćini su na kraju slavili s 2:1 te tako povećali svoju prednost pred drugoplasiranom Benficom i trećeplasiranim Sportingom na osam bodova, s tim da Benfica tek mora odigrati svoju utakmicu. Josip Mišić nije na žalost ulazio u igru.

AUTOR: Stipe Dedić

Sporting je u Portu izgubio prvu utakmicu poslije pet uspješnih rezultata, a posljednji im je poraz nanio upravo Porto u prvoj utakmici polufinala portugalskog kupa.

Mogli su domaćini do vodstva već u 13. minuti. Brian Ruiz petom je pokušao očistiti opasnost pred svojim vratima, ali je loptu praktički servirao na glavu Maregi. Napadač Porta iz prvog pokušaja glavom šalje loptu u stativu, lopta se još jednom sretno odbila do njega, no tada se ukazao Ruiz i s crte skinuo ponovljeni pokušaj Malijca.

Porto do vodstva dolazi u 28. minuti pogotkom Ivana Marcana. Akciju je započeo Maxi koji je na desnoj strani pronašao Herreru. Meksikanac je sjajno ubacio na peterac gostiju, a Marcano još bolje pogodio suprotni kut Patricija za 1:0.

Sporting je do poluvremena uspio izjednačiti preko osamnaestogodišnjeg Rafaela Leaa koji je u igru ušao samo dvije minute ranije umjesto Doumbije. Bio je ovo prvi gol mladog napadača za prvu momčad Sportinga, a kada tome pridodamo da je prvijenac zabio velikom Ikeru Casillasu, pa k tome još i kroz noge, možemo samo zapljeskati i poželjeti sjajnu karijeru mladom Portugalcu.

Domaćin je do novog vodstva došao u 49. minuti. Goncalo Paciencia prošao je po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor gostiju. Lopta je prošla pokraj svih igrača, a na drugoj ju je vratnici dočekao Yacine Brahimi. Alžirac je iskusno primio loptu i bez panike zabio svoj sedmi pogodak u ligi za novu prednost Porta.

Porto se u konačnici utakmice doslovno provukao, jer su gosti promašili dvije nevjerojatne prilike za izjednačenje. Prvu je propustio Fredy Montero. Igrač koji je netom ušao s klupe našao se nakon kornera sam na drugoj stativi, no Casillas je dobro reagirao i na vrijeme mu se bacio u noge i spriječio čisti pogodak. Iako sve zasluge idu Casillasu, ne možemo se oteti dojmu da je Montero mogao i puno bolje pucati.

Momčić koji je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena poravnao na 1:1 mogao je postati apsolutni junak utakmice u 89. minuti. Dobio je savršenu loptu na peterac i sve što je trebao napraviti je plasirati ju u mrežu. Leao je izabrao opaliti po lopti svom snagom, prebacio vrata za metar, dva i tako upropastio priliku da ostvari debi iz snova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!