Košarka

Debakl Lokomotiv Kubana u Kazanu, Zenit lako protiv Rige

Sportnet • subota, 03.03.2018.
Debakl Lokomotiv Kubana u Kazanu, Zenit lako protiv Rige
Foto: FaH

U 15. kolu VTB lige, Uniks Kazan je na svom terenu teško porazio Lokomotiv Kuban, dok je Zenit u gostima kod Rige imao puno lakši posao...

PIŠE: Jan Šneler

Trenutno vodeća momčad VTB lige, Uniks iz Kazana, još uvijek ima odlični omjer sa samo jednim porazom, onim od CSKA Moskve. S druge strane, Lokomotiv Kuban upisao je već treći poraz zaredom. Prošla dva poraza bila su dosta tijesna, od CSKA i Saratova, dok je u današnjoj utakmici na terenu bila samo jedna momčad.

Katastrofalno je odigrao Lokomotiv Kuban. Potpuno ih je nadigrala domaća momčad i već u drugoj četvrtini bilo je jasno kako se gosti neće dobro provesti. Uniks je gađao fantastično s linije za tri poena, dok je Lokomotiv bio u tom aspektu vrlo slab. Već na poluvremenu Uniks je vodio s 48:36.

U nastavku igre dogodio se još veći pad gostiju, mada je potpuni debakl bio vidljiv tek u posljednjih 10 minuta. Tu se Lokomotiv potpuno slomio. Sve što su domaći zamislili je ulazilo, gosti su izgledali potpuno dotučeno i konačno Uniks je slavio s 93:65. Izvrstan je bio Jamar Smith koji je zabio 25 koševa, od čega čak šest trica iz sedam pokušaja. Kod gostiju, Mardy Collins postigao je 17 poena uz 9 skokova.

Zenit St. Petersburg bez većih problema svladao je na gostovanju domaću Rigu. Iako je konačna razlika mogla biti puno veća, gosti su se malo opustili u drugom dijelu utakmice te tako slavili sa "samo" 10 razlike. Iako je početak utakmice prošao u egalu, u drugoj četvrtini gosti dodaju gas više i serijom 13:2 dolaze do vodstva 32:50. Na kraju Latvijci uspijevaju smanjiti zaostatak na 34:50 s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice, Zenit se opustio i tako omogućio Rigi da dođe na -7. Ipak, u takvim situacijama gostima je bilo jasno da trica ili neka mini serija vraća razliku na dvoznamenkasti broj i tako demoralizira protivnika. To se i dogodilo. Svaki put kad je Riga došla na neku dohvatljiviju prednost, gosti su malo jače pritisnuli i vratili stvar pod kontrolu. Konačno su slavili s 80:90.

Definitivno najjača karika ruske momčadi bio je Kyle Kuric s 31 košem i sedam skokova, dok je kod Rige Alex Perez zabio 18 koševa uz četiri skoka i sedam asistencija.

VTB liga, 15. kolo:
Uniks Kazan - Lokomotiv Kuban 93:65
Riga - Zenit St. Petersburg 80:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!