Vodeni sportovi

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija izborila nastup na Europskom prvenstvu

Sportnet • nedjelja, 04.03.2018.
Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija izborila nastup na Europskom prvenstvu
Foto: FaH

Splitska publika podržala je Barakudice u njihovom snu o Barceloni. Gromoglasnim navijanjem pratili su djevojke na njihovom putu prema pobjedi koju su ostvarile rezultatom 14:9 (4:1, 4:1, 2:4, 4:3).

Djevojke su se tako priključile muškim Barakudama te će zajedno s njima u srpnju otputovati na Europsko prvenstvo. Svoju su spremnost pokazale već u prvoj utakmici kada su svladale Čehinje rezultatom 9:6.

"Sretan sam zbog djevojaka. Kada su one sretne onda sam i ja zadovoljan, a one su odigrale zaista odličnu utakmicu. A sada planovi za dalje, prvo da se dobro odmorimo i spremimo za Europsko prvenstvo pa onda tamo pomrsimo račune nekima velikima koji misle da su nedodirljivi", rekao je izbornik Matutinović.

Na hrvatskoj strani najviše golova zabilježila je Bukić s četiri pogotka, potom tri Pavić, dva Miljković i I. Butić, te po jedan D. Butić, Lordan i Balić. Odlična je bila i Ratković koja je branila hrvatski gol u prve dvije četvrtine te zabilježila osam obrana. Nakon nje na gol je stala Erak.

"Zadovoljne smo i sretne, idemo na Europsko prvenstvo! Već godinu dana radimo na tome, bio nam je cilj da odigramo ove dvije utakmice kako treba i to smo odradile, jako sam ponosna na svoje cure. Sada idemo na Europsko prvenstvo napraviti nove rezultate i novi iskorak u hrvatskom ženskom vaterpolu", izjavila je Dina Lordan, kapetanica reprezentacije.

Na češkoj strani kapetanica Lucie Votavova postigla je pet pogotka, te po jedan Kopencova, Javurkova, Vopalkova i Hlavata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!