Zimski sportovi

Brignone slavila u kombinaciji, Shiffrin može mirno čekati finale Svjetskog kupa u Areu

Sportnet • nedjelja, 04.03.2018.
Brignone slavila u kombinaciji, Shiffrin može mirno čekati finale Svjetskog kupa u Areu
Foto: EPA

U švicarskoj Crans-Montani, Talijanka Federica Brignone slavila je u drugoj kombinaciji ove sezone ispred Michelle Gisin i Petre Vlhove...

PIŠE: Jan Šneler

Iako su ove sezone održane samo dvije utrke kombinacije, Wendy Holdener je sa 150 osvojenih bodova došla do Malog kristalnog globusa u toj disciplini. Drugoplasirana u poretku kombinacije je Michelle Gisin sa 109 bodova.

U današnjoj kombinaciji (superveleslalom i jedna vožnja slaloma) najuspješnija je bila Federica Brignone. Nakon superveleslaloma, Brignone je bila peta s 91 stotinkom zaostatka za vodećom Sofiom Goggiom. U slalomu, Brignone je ponovno odradila dobru utrku i zaostala 59 stotinki za Gisin što joj je donijelo prvo mjesto.

Gisin može jako žaliti za superveleslalom u kojem je završila kao tek 17. Iako je odradila najbolju vožnju slaloma, zbog slabijeg nastupa u superveleslalomu, tri stotinke je zaostala za ukupnom pobjednicom Brignone. Na treće mjesto smjestila se Petra Vlhova.

Mlada Čehinja je bila 12. u superveleslalomu te druga u slalomu i ukupno zaostala 9 stotinki za talijanskom skijašicom. Iako je, kao što smo rekli, Goggia imala lijepu prednost nakon superveleslalomu, slalom je odradila loše i zaostala čak dvije sekunde i 23 stotinke za Gisin. To je bilo dovoljno tek za ukupno 8. mjesto.

U današnjoj utrci hrvatske skijašice nisu nastupale.

Crans-Montana, super kombinacija:
1. Federica Brignone (ITA) 1:46.47
2. Michelle Gisin (ŠVI) +0.03
3. Petra Vlhova (ČEŠ) +0.09
4. Wendy Holdener (ŠVI) +0.26
5. Stephanie Brunner (AUT) +0.38
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.03.2018. u 16:10
    Ovo nema veze s kombinacijom. Kaj nije bilo da nema globusa više jer moraju bit najmanje 4 utrke
    Obrisan korisnik