Košarka

CSKA slavio u gostima, Himki se mučio kod Nižnji Novgoroda

Sportnet • nedjelja, 04.03.2018.
CSKA slavio u gostima, Himki se mučio kod Nižnji Novgoroda
Foto: EPA

Iako je svega tri minute do kraja Nižnji Novgorod vodio s pet razlike protiv Himkija, Šved i Anderson su individualnim akcijama uspjeli pogurati svoju momčad do pobjede...

PIŠE: Jan Šneler

Prilično očekivano završile su nedjeljne utakmice VTB lige. Najviše problema imao je Himki koji se neočekivano mučio u gostima kod Nižnji Novgoroda. Moskovski CSKA potvrdio je status favorita u gostima kod Saratova i s 12 razlike svladao domaćina.

Današnja utakmica dala je novu potvrdu koliko Himkiju znači Aleksej Šved. Hrvatski reprezentativci otkrili su koliko je Šved ključan u ruskoj reprezentaciji, a igrači Nižnji Novgoroda uvidjeli su kako presudnu ulogu u Himkiju ima taj igrač. Iako je Himki uvjerljivo izgledao u prvih 10 minuta, s vremenom se ta prednost istopila i utakmica je krenula u neizvjesnu fazu.

Obje momčadi su igrale praktički koš za koš te do posljednje četvrtine niti jedna momčad nije djelovala kao izgledni kandidat za pobjedu. U 38. minuti, Jelovac je bacanjima doveo domaću momčad do vodstva 74:69. I tu se uključio Šved. Prvo je postigao tricu za smanjenje na dva razlike, da bi nešto kasnije postigao još jednu za vodstvo 76:78. Sve to začinio je uspješnim bacanjima malo prije kraja i doveo Himki do slavlja 79:82.

Šved je utakmicu zaključio s 26 poena, a treba dodati i dobar učinak Jamesa Andersona koji je upisao 14 koševa i šest skokova. Kod domaće momčadi, Jelovac je ubacio 22 poena uz 8 skokova.

CSKA nije imao težak posao na gostovanju kod Saratova, iako tijek utakmice to možda i ne bi sugerirao. Saratov je bio jako dobar 26 minuta. Vodili su domaći u trećoj dionici utakmice s 72:64, no onda se njihova igra raspala a CSKA je dodao dvije brzine više i uspješno slavio.

Iako su deset minuta ranije gubili s osam razlike, nešto kasnije u četvrtoj četvrtini CSKA je vodio s 83:101 i tako prikazao zašto je jedna od najboljih momčadi Europe. Sjajan je ponovno bio Nando De Colo s 35 koševa, dok je Clyburn dodao 24. Kod Saratova, najbolji je bio Clarke s 21 poenom.

Iako su gosti iz Minska odlično otvorili susret i vodili s 19:27 nakon prve četvrtine, Astana je do poluvremena smanjila zaostatak da bi u trećoj dionici riješila pitanje pobjednika. Na kraju je kazahstanski klub slavio s 77:59. Najbolji u momčadi Astane bio je Kaselakis sa 16 poena, dok je za poraženi Cmoki Minsk, Saddler postigao 11 koševa.

Parma Perm je protiv Kalev/Crama već u prvoj četvrtini riješila pitanje pobjednika. Nakon prvih 10 minuta domaća je momčad imala vodstvo 30:9 i praktički potpuno potopila goste iz Estonije. Do kraja susreta razlika se povećavala i spuštala da bi se konačno Perm zaustavio na 104:84.

Fantastičan, gotovo NBA učinak ostvario je Miller-McIntyre koji je uz 24 poena upisao i 17 asistencija. Za Kalev/Cramo Briscoe je dodao 24 koševa.

VTB liga: Astana - Cmoki Minsk 77:59
Nižnji Novgorod - Himki 79:82
Saratov - CSKA Moskva 98:110
Perm - Kalev/Cramo 104:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!