Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, 04.03.2018, 17:00 h, Rujevica, Rijeka
Suci: Goran Gabrilo, Hrvoje Radić, Mario Pepur; četvrti sudac: Dario Kulušić
Rijeka
Rijeka
Araujo dos Santos Heber 23'
Antonio Mirko Čolak 76'
Zoran Kvržić 90'+1'
3:1(1:1) Lokomotiva
Ante Majstorović 40'
Lokomotiva

VIDEO: Rijeka na Rujevici nadigrala Lokomotivu, odlične partije Hebera i Čolaka

Dario Dodić • nedjelja, 04.03.2018.
VIDEO: Rijeka na Rujevici nadigrala Lokomotivu, odlične partije Hebera i Čolaka
Foto: FaH

U drugom nedjeljnom susretu 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige nogometaši Rijeke su na svojoj Rujevici svladali Lokomotivu. Dugo su se mučili prvaci Hrvatske, ali su u završnici ipak slomili otpor zagrebačke momčadi i zasluženo slavili...

U zanimljivoj i golovima bogatoj utakmici na Rujevici Rijeka je stigla do pobjede protiv Lokomotive. Aktualni prvak Hrvatske dugo je lomio protivnika koji se došao nadigravati, no na kraju je presudila kvaliteta domaćih igrača.

Prvenstveno treba istaknuti odličan nastup Hebera, iako je imao i nekoliko promašaja Brazilac je bio igrač susreta, golom i asistencijom razveselio je domaće navijače.

Otvoreno su u susret krenule obje momčadi, a ni deset minuta nakon početka imali smo prvu dvojbenu situaciju. U kaznenom prostoru Lokosa srušen je Escoval, usporena snimka pokazala je kako ga je hrvačkim zahvatom srušio Musa, no sudac Gabrilo nije pokazao na bijelu točku.

Par minuta potom lijepo kombiniraju Riječani, Bradarić upošljava Antonija Mirka Čolaka, čiji slabi udarac lakoćom brani Šemper. Oprobao je udarac s 30-ak metara Heber, na kraju je to bio vrlo dobar šut, ali lopta odlazi kraj desne vratnice.

Polovicom prvog dijela Rijeka dolazi do vodstva. Bradarić na desnoj strani pronalazi Hebera, Brazilac silovito tuče u bliži kut, a Šemper odbija loptu u korner. Udarac iz kuta izveo je Grahovac, loptu s prve vratnice glavom prebacuje Čolak, točno na glavu Hebera koji s pet metara probija Šempera za vodstvo Rijeke.

Pola sata igre trebalo je Lokomotivi za prvu pravu prigodu, koja je, ruku na srce, morala završiti pogotkom. Lijepo su brzu kontru razvili gosti, na desnoj je strani loptu dobio Havojić, lijepo je šalje u sredinu za Krstanovića, koji je ne zahvaća dobro, nije je niti uputio prema Sluginim vratima.

Činilo se kako će se na odmor otići s minimalnom prednošću Rijeke, no pet minuta prije kraja uslijedio je šok na Rujevici. Kratko je korner s lijeve strane izvela Lokomotiva, ubacio je Majer, a u sredini Čolaku pobjegao Majstorović i s pet metara vratio goste u egal.

Dvije su prigode do kraja prvog dijela propustili Riječani, dobro su pucali Zuta i Črnic, još bolje branio Šemper.

Stala je nekako Rijeka u nastavku, što su gosti umalo iskoristili na otvaranju. Prokockao je veliku priliku Krstanović, odnosno obranio mu je udarac Sluga, a nekih pola sata prije kraja jedanaesterac su tražili i gosti. Krstanovića je u pokušaju primanja ubačaja s desne strane s leđa srušio Escoval, ni ovo Gabrilo nije procijenio startom za najstrožu kaznu.

Tek je Heber nešto pokušavao kod domaćeg sastava, imao je dvije dobre prilike, no nije ih iskoristio, ali se brzo iskupio krasnom asistencijom za drugi pogodak Rijeke. Igrala se 76. minuta, Heber je prebacio obranu Lokomotive i uposlio Čolaka koji pogađa bliži kut Šemperovog gola za novo vodstvo domaćina.

Raspala se u tim trenucima igra gostiju, što je Rijeka u završnici još jednom iskoristila. U prvoj minuti sučevog dodatka uporni Puljić krade Lokosima loptu, Pavičić je prosljeđuje do Kvržića, koji je imao svo vrijeme svijeta izabrati gdje će poslati loptu - odlućio se za donji desni kut, pogađa za konačnih 3:1.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!