Rukomet

Saračević: "Okrećemo se SEHA-Gazprom ligi"; Lučin: "Nadamo se pobjedi protiv Gorenja"

Sportnet • utorak, 06.03.2018.
Saračević: "Okrećemo se SEHA-Gazprom ligi"; Lučin: "Nadamo se pobjedi protiv Gorenja"
Foto: FaH

Nakon razočaravajućeg poraza od Kristianstada i ispadanja u grupnoj fazi Lige prvaka, PPD Zagreb večeras očekuje ogled protiv slovenskog Gorenja u sklopu 16. kola SEHA - Gazprom lige...

PIŠE: Jan Šneler

Iako se gorak osjećaj nakon poraza u nedjelju protiv Kristianstada još uvijek osjeća, Prvo Plinarsko Društvo Zagreb mora okrenuti novi list i nastaviti s dobrim igrama u SEHA-Gazprom ligi. Današnji protivnik je Gorenje koje je trenutno na petom mjestu s još matematičkim šansama za prolazak na Final four turnir.

PPD Zagreb se trenutno nalazi na drugom mjestu s jednakim brojem bodova kao Meškov iz Bresta. Četvrto Celje ima dva boda manje i u slučaju jednakog broja bodova ima lošiji omjer sa Zagrebom. Kako PPD Zagreb još očekuju dvoboji u Pančevu s Dinamom i na domaćem terenu protiv Meškova, jasno je kako je današnji dvoboj važan za izbjegavanje četvrtog mjesta koje bi na Final fouru vodilo na Vardar.

"Poslije neuspjeha u Ligi prvaka okrećemo se i vraćamo SEHA-Gazprom ligi. Imamo utakmicu nakon nešto manje od 48 sati i bit će jako teško jer Gorenje još uvijek ima nekakve šanse za Final Four. Oni su svježi za razliku od nas, ali moramo pokazati karakter. Moramo reagirati na jučerašnji dan, izvući maksimum i ovu utakmicu pobijediti", rekao je na konferenciji za novinare trener PPD Zagreba, Zlatko Saračević.

PPD Zagreb ima velikih problema sa stanjem u momčadi. Velik je broj ozlijeđenih igrača, a jasno je kako oni koji su igrali u nedjelju nisu možda najspremniji za današnji dvoboj. Upravo zato bit će potrebna pomoć onih mlađih i manje iskusnih, ali svakako potentnih igrača. Jedan od njih je svakako Tin Lučin koji bi mogao pomoći u vanjskoj liniji.

"Nakon posljednjeg poraza imamo jako malo vremena za pripremiti se za novu utakmicu. Moramo sabrati glave i pokušati što prije zaboraviti na ovaj poraz. Nadamo se pobjedi kao i u prvoj utakmici", prenose izjavu mladog Zagrebaša službene stranice kluba.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!