Košarka

VIDEO: Šarić nastavlja u sjajnom ritmu, Sixersi ponovno pobijedili, Rocketsi u nizu od 16 uzastopnih pobjeda

Branimir Korać • srijeda, 07.03.2018.
VIDEO: Šarić nastavlja u sjajnom ritmu, Sixersi ponovno pobijedili, Rocketsi u nizu od 16 uzastopnih pobjeda
Foto: EPA

Od hrvatskih košarkaša noćas je u NBA ligi u akciji bio samo Dario Šarić koji je nastavio sa sjajnim nastupima. Šarić je ponovno bio među najistaknutijim pojedincima, a Sixersi su svladali Hornetse u gostima...

Kemba Walker muči se s umorom i to je bilo prilično očito u dvoboju protiv Sixersa. Hornetsi bez njegovog velikog doprinosa nisu uspjeli doći do pobjede protiv Philadelphije koja je imala više raspoloženih igrača i šutirala je iz igre sjajnih 58 posto uz tricu 16/33.

Među onima koji su se istaknuli bio je i Dario Šarić, upisao je još jedan odličan nastup i bio među najboljim pojedincima Sixersa. Šarić je za 28 minuta provedenih na parketu upisao 19 poena (3/4 za dva, 4/7 za tri, 1/2 slobodna), pet skokova i tri asistencije.

Steve Clifford stao je na stranu Walkera tvrdeći kako se ne može od njega svaku večer očekivati čuda. "Niti on nije stroj. On je samo čovjek, igrao je na visokoj razini tijekom cijele sezone i moraju doći povremeno i ovakve utakmice. Prije ili kasnije doći će utakmica u kojoj neće ubaciti 27 poena." Walker je susret završio s pet poena i šutom 1/9.

Sixersi su susret završili s 11 skokova više i devet asistencija više, a predvodili su ih uz Šarića i Robert Covington s 22 poena (trica 5/9) i Ben Simmons sa 16 poena, osam skokova i 13 asistencija.

Kod Hornetsa Dwight Howard ubacio je 30 poena i uhvatio šest skokova, a po 12 poena dodali su Nicolas Batum (deset asistencija) i Treveon Graham.

Golden State Warriorsi svladali su Brooklyn Netse sa 114:101, a Netsi su dugo pružali otpor i stvarali domaćinu probleme. Domaćin je u ranoj fazi susreta napravio seriju čak 22:0 i poveo 35:14, ali Netsi su imali odgovor i na poluvremenu su ipak imali prednost 53:48. Ipak u drugom dijelu Warriorsi su stavili susret pod kontrolu i otišli do pobjede.

Stephen Curry predvodio je Warriorse s 34 poena i šest skokova, a Kevin Durant dodao je 19 poena i šest skokova. Kod gostiju D'Angelo Russell upisao je 22 poena i osam asistencija, a DeMarre Carroll 19 poena i sedam skokova.

Toronto Raptorsi u posljednjoj četvrtini slomili su otpor Hawksa i stigli do visoke pobjede. Atlanta je vrlo dobro igrala kroz tri četvrtine, ali u četvrtoj nije više imala odgovor na igru domaćina, izgubila je to razdoblje s 30:13 i u konačnici 106:90.

DeMar DeRozan ubacio je 25 poena, a Jonas Valančiunas 15 poena uz sedam skokova dok su kod Hawksa bolji od ostalih bili s po 15 poena John Collins i Kent Bazemore (pet asistencija), a Dewayne Dedmon dodao je 12 poena i deset skokova.

Iako je zaradio neugodan udarac u rebra, Anthony Davis nosio je Pelicanse do pobjede u gostima kod Clippersa 121:116. Davis je odradio sjajnu utakmicu i ubacio 41 poen uz izjednačen osobni rekord od četiri trice, a uhvatio je i 13 skokova. , Jrue Holiday puno mu je pomogao s 19 poena i 17 asistencija.

U redovima Clippersa po 27 poena upisali su Tobias Harris (11 skokova) i Lou Williams (11 asistencija), Montrezl Harrell ubacio je 26 poena uz osam skokova, a DeAndre Jordan 10 poena uz 20 skokova.

Očekivanu pobjedu upisali su "vrući" Blazersi koji su u sjajnoj formi i imaju osam pobjeda zaredom. Osma je ubilježena protiv New York Knicksa sa 111:87. I dalje briljira Damian Lillard kojeg trener Knicksa Jeff Hornacek posebno hvali.

"Dečko igra fantastično, do te mjere da ga trebamo uzima u obzir u utrci za MVP-a". Ovaj put Lillard se zadovoljio s 37 poena (trica 8/11), CJ McCollum ubacio je 19 poena, Ed Davis uhvatio 11 skokova, a Zach Collins deset skokova. Kod gostiju Tim Hardaway upisao je 19 poena.

Dallas Mavericksi iznenadili su Denver Nuggetse koji su očekivali lakši posao, a na kraju su poraženi 118:107. Dirk Nowitzki ubacio je pet trica što je prilično naljutilo Michaela Malonea. "Uz sav respekt prema Dirku, jedna od stvari koje još uvijek može je šutirati, a mi mu dopustimo pet trica."

Nowitzki je to iskoristio i upisao 17 poena, Yogi Ferrell dodao je 24, a Dennis Smith 18 uz 11 asistencija.Kod Denvera Wilson Chandler ubacio je 21 poen.

Houston Rocketsi trenutno su u najboljoj formi u ligi, a 16. uzastopnu pobjedu upisali su u gostima kod Thundera. Domaćinu se vratio Carmelo Anthony, ali predvođen svojim velikim triom ipak nije uspio doći do pobjede.

Čak niti James Harden nije potrošio tako veliki broj lopti, Rocketsi su imali širinu i to im je na kraju donijelo pobjedu. Predvodio ih je Chris Paul s 25 poena i pet asistencija, Harden je dodao 23 poena i 11 asistencija. Kod domaćina Russell Westbrook završio je s 32 poena i sedam asistencija, a Carmelo Anthony s 23 poena.

NBA:
Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 114:128
Golden State Warriors - Brooklyn Nets 114:101
Toronto Raptors - Atlanta Hawks 106:90
Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 116:121
Portland Trail Blazers - New York Knicks 111:87
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 118:107
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 112:122
Washington Wizards - Miami Heat 117:113 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!