Rukomet

Saračević: "Utakmica je bila odlična, čestitam svojim igračima"; Kastelic: "Vodila se velika borba"

Sportnet • srijeda, 07.03.2018.
Saračević: "Utakmica je bila odlična, čestitam svojim igračima"; Kastelic: "Vodila se velika borba"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon jučerašnje pobjede protiv Gorenja (26:25), Prvo Plinarsko Društvo Zagreb matematički je potvrdilo sudjelovanje na Final Four turniru SEHA-Gazprom lige...

PIŠE: Jan Šneler

Mogao je PPD Zagreb puno lakše doći do pobjede. Vodili su Zagrebaši četiri minute do kraja 25:22, no na kraju je najvažnije da su ostvarili važnu pobjedu u borbi za što bolju poziciju na Final Four turniru. Nakon poraza protiv Kristianstada u ključnoj utakmici Lige prvaka, PPD Zagrebu dobro je došla ova pobjeda za povratak u prave staze.

Trener PPD Zagreba Zlatko Saračević nije skrivao zadovoljstvo pobjedom protiv opasnog Gorenja kojeg vodi nekadašnji izbornik Hrvatske Željko Babić. Ipak, Saračević je svjestan kako je njegova momčad mogla i puno lakše doći do pozitivnog ishoda.

"Čestitam igračima Gorenja Velenja na stvarno dobroj utakmici – žestokoj, sportskoj. Mogli smo odigrati malo sigurnije, s oko tri razlike, ali tako je kako je. Utakmica je bila odlična i htio bih još jednom čestitati svojim igračima jer nakon svega što se dogodilo prije 48 sati, izvukli smo se. Tražio sam da pokažu karakter i oni su ga pokazali, poginuli su na terenu. Nećemo i ne možemo zaboraviti što se dogodilo protiv Kristianstada, ali poslije toga, reakcija je ovakva", rekao je trener PPD Zagreba za službene stranice kluba.

Heroj pobjede protiv slovenskog kluba svakako je Zlatko Horvat koji je kapetanski potegnuo kada je bilo najteže i postigao čak 12 pogodaka na jučerašnjoj utakmici. Sjajan je bio i Urh Kastelic, slovenski vratar na golu PPD Zagreba, koji je upisao 10 obrana.

"U nedjelju smo odigrali lošu utakmicu, nismo se pokazali u izdanju u kojem smo trebali da bismo prošli u idući krug. Bilo je veoma teško i sad je došla još jedna utakmica koju smo morali pobijediti kako bi izborili drugo ili treće mjesto i na kraju imali lakši put na Final Fouru. Bila je teška borba", zaključio je Kastelic.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!