Tenis

Ivo Karlović propustio meč loptu, a zatim pokleknuo u trećem setu i izgubio od Marterera

Sportnet • petak, 09.03.2018.
Ivo Karlović propustio meč loptu, a zatim pokleknuo u trećem setu i izgubio od Marterera
Foto: EPA

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u drugo kolo ATP 1000 turnira u Indian Wellsu. Hrvatski je tenisač nakon velike borbe u tri seta izgubio od Nijemca Maximiliana Marterera. Karlović je u drugom setu propustio iskoristiti meč loptu, potom rano izgubio servis u tie breaku čime je Marterer došao do 1:1 u setovima. U odlučujućem setu bolje se snašao njemački tenisač i zasluženo prošao u drugo kolo.

PIŠE: Stipe Dedić

Karlović i Marterer do danas se nisu niti jednom susreli na Touru. Poraz od Nijemca bio je treći poraz u nizu za hrvatskog tenisača, dok je Marterer upisao šestu pobjedu u sedam posljednjih mečeva.

Prvi set se odvio u potpunosti prema očekivanjima kada uzmemo u obzir da su se sudarila dva izrazita servera. Karlović je zabio 11 as servisa, dok je njegov protivnik ubacio jedan manje. Naš je tenisač imao osjetno veći postotak ubačaja na prvom servisu, ali je Nijemac u poen pretvorio svih 19 ubačenih prvih servisa. Karlović je za razliku od svog protivnika morao spašavati jednu break loptu, i to pri rezultatu 5:4 za Marterera. Srećom, Karlović je prijetnju otklonio te u konačnici sigurno odveo set do rezultata 6:6.

Pobjednika prve dionice odlučila je trinaesta igra u kojoj se nastavio scenarij iz prvih dvanaest gemova. Igrači su odigrali 27 poena bez ijednog mini breaka, a jedini se dogodio pri vodstvu Karlovića 14:13 i hrvatski je tenisač uspio osvojiti prvi set sa 7:6.

U drugom je setu Karlović bio nešto opasniji na protivnikov servis, izborio pri rezultatu 3:2 i break loptu, no nije ju uspio iskoristiti. Meč se nastavio u očekivanom ritmu. Postotak osvojenih poena na prvom i drugom servisu lagano je opao zbog umora, no tenisači su i dalje neumoljivo osvajali svoje servis gemove. Karlović je u desetom gemu drugog seta izborio meč loptu, ali njemački se tenisač uspio spasiti, te naposljetku izboriti još jedan tie break.

Ovog je puta Marterer došao do vrlo ranog mini breaka i poveo je u trinaestoj igri s 3:1. Ispostavilo se da mu je to bilo dovoljno da u konačnici uzme i set pošto mu naš tenisač nije uspio uzvratiti oduzimanjem servisa.

Nakon što je Karlović prva dva servis gema odlučujućeg seta uzeo bez izgubljenog poena, u trećem je pri vodstvu Merterera 3:2 upao u nevolje. Prvo je kod 15:40 uspio spasiti dvije break lopte za protivnika, no onda je Nijemac još jednom uzeo dva poena u nizu i došao do, pokazalo se, odlučujućeg gema u meču. Marterer je do kraja sigurno servirao i s 2:1 u setovima izborio drugo kolo turnira u Indian Wellsu. Tamo ga čeka Čeh Tomaš Berdych.

ATP 1000 Indian Wells, prvo kolo:
Ivo Karlović (HRVATSKA) - Maximilian Marterer (NJEMAČKA) 7:6, 6:7, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!