Zimski sportovi

Alperia se povela za primjerom Medveščaka i u prvom susretu četvrtfinala slavila protiv KAC-a

Marjan Kreševac • subota, 10.03.2018.
Alperia se povela za primjerom Medveščaka i u prvom susretu četvrtfinala slavila protiv KAC-a
Foto: Dea Sajko

Momčadi izvan austrijskog kontingenta u prvim četvrtfinalnim dvobojima polučile su odlične rezultate, Medveščak je nakon produžetka slavio u Linzu, a Alperia je sve riješila u regularnom dijelu u Klagenfurtu i slavila 3:1 na gostovanju kod KAC-a...

Sinoćnjim susretima počelo je doigravanje u EBEL ligi i odmah na početku dogodila su se dva neočekivana rezultata, neočekivana barem za hokejaše Linza i KAC-a. Naime, sustavom odabira protivnika na osnovu plasmana među prve četiri momčadi Linz je odabrao Medvjede, a KAC Alperiu i oba kluba doživjela su poraz na domaćem terenu. Njihovi navijači s pravom se pitaju nisu li klubovi možda pogriješili u odabiru.

KAC - Alperia 1:3

O Medvjedima smo već pisali u posebnom izvještaju, a ovdje ćemo se samo nakratko osvrnuti na ostale četvrtfinalne rezultate. Od samog početka susreta Alperia je bila ta koja je stvarala prilike. Svoju bolju prezentaciju okrunili su gosti pogotkom u 15. minuti susreta. Braniči KAC-a pogriješili su na plavoj liniji, servirali loptu Domenicu Morandou koji neobranjivo pogađa pod prečku. Do udvostručenja vodstva došli su u 27. minuti preko Smitha.

Nakon vodstva Talijani su zaredali isključenjima, ali domaćini nisu nikako uspijevali materijalizirati brojčanu prednost, no ipak s izjednačenim snagama na ledu u 38. minuti Kozek mijenja smjer St. Perreovog udarca i upisuje domaće na semafor. Pokušali su domaći sve na početku trećeg perioda kako bi se vratili među žive, ali briljirao je Pekka Tuokkola i zaključao svoja vrata, do kraja susreta skupio je 25 obrana od 26 pokušaja domaćih hokejaša. Sve nedoumice oko pobjednika riješio je u 47. minuti Angelidis nakon što je skrenuo Micellijev udarac.

Vienna - Innsbruck 1:4

Vienna Capitalsi stigli su rano do vodstva već u trećoj minuti zahvaljujući pogotku Jerryja Polastronea iz power playa. Da je igrač više na ledu moćno oružje hokejaša iz prijestolnice dokazali su i u 13. minuti kada je Jamie Fraser udarcem iz daljine udvostručio vodstvo. Nakon takvog otvaranja susreta sve je vodilo prema rutinskoj pobjedi Vienne. Upravo to se i dogodilo, na kraju je Vienna slavila 4:1. Dva pogotka do kraja dodao je Nödl u 17. i 39. minuti, a gostujući počasni pogodak pripada Guimondu u 47. minuti.

Red Bull - Dornbirn 3:2

Hokejaši Red Bulla teže su od očekivanog stigli do prednosti u svom četvrtfinalnom ogledu protiv Dornbirna. Iako su rano poveli u šestoj minuti preko Herburgera i bili apsolutno dominantni na ledu u prvoj trećini na novi pogodak čekalo se sve do 30. minute susreta ponajviše zahvaljujući gostujućem vrataru Rasmusu koji je fantastično branio. U 30. minuti bio je i on nemoćan kada je Raffl skrenuo udaraca svog kolege Muelera.

Imali su domaći još nekoliko prilika za povećanje vodstva, ali Rasmus je bio ponovno nerješiva enigma. I onda se događa pad u igri, na led su u trećoj dionici izašli neki novi hokejaši i za to su kažnjeni s dva pogotka. Prvo je Grabher u 41. smanjio na 2:1, a goste je u egal vratio u 59. minuti D’Alvise. No, da ne dođe do potpunog preokreta pobrinuo se Herburger koji je nakon samo 23 sekunde produžetka zabio za slavlje Capitalsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik10.03.2018. u 10:24
    kac nije birao, jer je bio 4.
    raz_bojnik