Košarka

VIDEO: Hornetsi zaustavili nalet Sunsa, Bender predvodio čudesan povratak gostiju

Branimir Korać • nedjelja, 11.03.2018.
VIDEO: Hornetsi zaustavili nalet Sunsa, Bender predvodio čudesan povratak gostiju
Foto: EPA

Dragan Bender i Phoenix Sunsi bili su nadomak čudesnog povratka na gostovanju kod Charlotte Hornetsa, u samo šest minuta posljednje četvrtine potpuno se istopila visoka prednost domaćina, ali na kraju su Hornetsi ipak iščupali pobjedu...

Nakon visoko izgubljene treće četvrtine i zaostatka od 22 razlike, očekivalo se rutinsko završavanje dvoboja od strane Hornetsa, Sunsi su izgledali razbijeno, ali onda su zaigrali kao u transu i za samo šest minuta utrpali 32 poena te potpuno zakomplicirali dvoboj.

Povratak Sunsa predvodio je Dragan Bender koji je bio nevidljiv u prve tri četvrtine, a onda ubacio čak 14 od 32 poena svoje momčadi i pomogao Sunsima da se vrate u igru za pobjedu.

Hornetsi su imali raspoložene Dwighta Howarda i Nicolasa Batuma koji su kroz cijelu utakmicu igrali odlično. Bili su dobri i kada su se Sunsi posve približili, Howard je ubacivao slobodna bacanja, Batum pogodio tešku tricu od table i upravo nakon te trice Phoenix više nije zaprijetio.

Ono za čim Sunsi mogu žaliti su dva propuštena napada kod 115:113 za Hornetse, prvo je Elfrid Payton promašio tricu, a nakon toga je Bender izgubio loptu u prodoru na koš.

Nakon te izgubljene Benderove lopte, Batum ubacuje već spomenutu tricu i do kraja susreta Sunsi više nisu imali posjed za potpuni priključak.

Bender je imao veliku minutažu, na parketu je proveo 32 minute i susret završio sa 16 poena (1/2 za dva, 3/6 za tri, 5/6 slobodna) i tri skoka. Kod Sunsa jedini s više poena bio je Troy Daniels koji je ubacio njih 17, a 16 poena uz šest skokova dodao je i Devon Reed. Tyler Ulis upisao je 11 poena i deset asistencija.

Kod Hornetsa Howard je na kraju imao 30 poena i 12 skokova, a Batum 29 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

NBA, rezultati
Charlotte - Phoenix 122:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!