Rukomet

Poljski derbi pripao Kielceu, solidne partije hrvatskih igrača

Sportnet • nedjelja, 11.03.2018.
Poljski derbi pripao Kielceu, solidne partije hrvatskih igrača
Foto: EPA

Veliki rivalitet vlada između dva najbolja poljska rukometna kluba, Kielcea i Wisle Plock. Ovoga puta derbi je pripao domaćinu koji je i glasio za favorita prije samog dvoboja...

PIŠE: Jan Šneler

Još uvijek ne zna Kielce za poraz u poljskoj Superligi. Nakon 26 kola, Kielce vodi u skupini A prvenstva s 26 pobjeda iz jednako toliko susreta, a s druge strane, u skupini B, vodeća Wisla upisala je drugi poraz u prvenstvu.

Utakmica je počela odlično za sve ljubitelje rukometa. Golovi su padali na sve strane, obrane su bile slabe, a napadi efikasni. Nešto više od deset minuta Kielce i Wisla igrali su gol za gol, no onda Dean Bombač pogotkom u 12. minuti dovodi Kielce u prvo ozbiljnije vodstvo, 8:5. Nastavilo se u istom tonu, s puno pogodaka i malo obrana.

Svega par minuta kasnije, Przemislaw Krajewski donosi potpuni preokret gostima i dovodi Wislu u vodstvo 10:11. Iako su njegovi igrači napadački dobro otvorili utakmicu, teško je reći da je trener Kielcea Talant Dušebajev mogao biti zadovoljan. Ne samo što obrane nisu bile kvalitetne nego je i njegova momčad prosula lijepo vodstvo. U 22. minuti, Krajewski ponovno zabija za vodstvo Wisle 13:15.

U 27. minuti nespretno je išao u blok Valentin Ghionea i u lice pogodio Michala Jureckog te zaradio direktan crveni karton. To je pomoglo domaćoj momčadi jer upravo u tim posljednjim minutama uspjela je smanjiti na 17:18 i otići na poluvrijeme s minimalnim zaostatkom.

Drugi dio počeo je kao prvi te su obje momčadi naizmjenično postizale pogotke vrteći se uglavnom oko neriješenog ishoda. Ponovno Kielce prvi radi veću razliku te u 41. minuti Karol Bielecki donosi domaćoj momčadi prednost 24:21.

Domaćin je uspio ovoga puta sačuvati prednost i održavati tih nekoliko pogodaka prednosti. U posljednjih 10 minuta, Alex Dujšebaev preuzeo je stvar u svoje ruke i s tri pogodaka u nizu donio svojoj momčadi prednost 33:27 što gosti više nisu mogli stići. Konačno u posljednjim sekundama, Jose Toledo je smanjio prednost domaće momčadi i postavio konačnih 36:30.

U momčadi Kielcea Bielecki je postigao osam pogodaka, dok je Dujšebaev dodao šest. Manuel Štrlek za domaću momčad postigao je dva pogotka. Kod gostiju najbolji su bili Toledo i Krajewski s pet pogodaka, dok je hrvatski reprezentativac Lovro Mihić dodao dva.

Poljska Superliga:
Kielce - Wisla Plock 36:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!