Nogomet

Aubameyang: "Frustriran sam zbog pravila o nastupu u Europskoj ligi"

Sportnet • ponedjeljak, 12.03.2018.
Aubameyang: "Frustriran sam zbog pravila o nastupu u Europskoj ligi"
Foto: EPA

Ovozimsko pojačanje Arsenala, Pierre-Emerick Aubameyang, u kratkom razgovoru za PA Sport, otkrio je kako je iznimno nezadovoljan što ne može pomoći klubu u Europskoj ligi...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je postao neophodan u momčadi Arsenea Wengera, francuski trener ne može računati na usluge gabonskog napadača Pierre-Emericka Aubameyanga u Europskoj ligi. Kako je to jedini način da se Arsenal plasira u Ligu prvaka sljedeće godine, jasno je koliki je to hendikep za Topnike.

Podsjetimo, Aubameyang je nastupao za Borussiju Dortmund u prvom dijelu sezone dok je njemački klub igrao u Ligi prvaka. S obzirom na to da je Borussia trećim mjestom osigurala nastup u Europskoj ligi, Aubameyang ne može nastupiti za novi klub.

"Frustriran sam zbog pravila i razočaran što ne mogu pomoći svojoj momčadi. Takav je život. Moram se pomiriti s time. Ne mogu igrati svaka tri dana. Kada sam bio u Dortmundu, igrao sam svaka tri dana a sada igram jednom tjednom ili imam velike pauze između utakmica. Nije jednostavno", razočarano je rekao Aubameyang za PA Sport.

Kako Arsenal zaostaje velikih 12 bodova za četvrtoplasiranim Liverpoolom, teško je očekivati da će se plasirati u Ligu prvaka. Upravo zato, osvajanje Europske lige je Arsenalov primarni cilj ove sezone. Uz spašavanje dosta loše sezone, osvajanje bi donijelo i automatski plasman u skupine Lige prvaka.

Iz tog razloga jasan je žal Aubameyanga. Gabonac se u jučerašnjoj premierligaškoj utakmici protiv Watforda (3:0), upisao u strijelce, a stigao je i asistirati Henriku Mhitarjanu za treći gol.

"To je važna pobjeda. Momčad je odigrala odlično i osvojila tri boda. Trebali smo pobjedu. Mislim da je najvažnije da su sada navijači zadovoljni. Radim naporno, radio sam dosta proteklih tjedana i sretan sam jer se osjećam puno bolje", dodao je Gabonac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!