Tenis

Borna Ćorić razmontirao trinaestog nositelja i plasirao se među 16 najboljih

Sportnet • utorak, 13.03.2018.
Borna Ćorić razmontirao trinaestog nositelja i plasirao se među 16 najboljih
Foto: EPA

Borna Ćorić plasirao se u osminu finala Masters 1000 turnira u Indian Wellsu. Nakon što je u prva dva kola lakoćom svladao Younga i Ramosa, sinoć je za sat i 21 minutu igre slavio protiv trinaestog nositelja turnira, Roberta Bautiste Aguta.

AUTOR: Stipe Dedić

Borna Ćorić nastavio je sa sjajnim nastupima na turniru u američkom Indian Wellsu. Sinoć je s 2:0 (6-1, 6-3) u setovima bio bolji od Španjolca Roberta Bautiste Aguta i plasirao se tako u osminu finala gdje će igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza.

Bio je ovo šesti međusobni ogled našeg tenisača i Bautiste Aguta i tek druga pobjeda za Ćorića, no sudeći po dojmu kojeg je mladi Zagrepčanin ostavio u sinoćnjem meču, upravo će Španjolac biti taj koji će strahovati od sljedećeg ogleda ovih dvaju tenisača.

Nakon što je u prva dva meča na turniru u prvim setovima doslovno pomeo protivnike, bilo je optimistično očekivati da će isto učiniti i jučer protiv trinaestog nositelja, no upravo se to i dogodilo. Ćorić je krenuo izrazito agresivno i odmah napao servis Španjolca i uzeo break u prvom gemu meča. Isto je učinio i na drugom Španjolčevom servisu, a u međuvremenu je, iako je u oba svoja servis gema morao spašavati break loptu, iste i uzeo te otvorio meč s glatkih 4:0 u gemovima.

U dva naredna gema oba su tenisača zadržala servis, a onda je Ćorić, tek toliko da Bautista ne osjeti da se vratio u susret, još jednom uzeo servis Španjolcu za 6:1 u prvom setu.

Ćorić je na otvaranju drugog seta uzeo 12 od 13 odigranih poena i poveo s 3:0 u gemovima, s tim da je ovog puta on bio prvi na servisu. U nastavku je Bautista čak dva puta vraćao izgubljeni break samo da bi u narednom gemu ponovno gubio servis. Borna Španjolcu jednostavno nije dozvoljavao da se vrati u meč. Hrvatski je tenisač pri vodstvu 5:3 u drugom setu na svom servisu iskoristio drugu meč loptu i više nego zasluženo slavio protiv 16. igrača svijeta.

Borna će se za plasman među osam najboljih igrača na „petom grand slamu“ boriti protiv američkog dvadesetogodišnjaka Taylora Fritza. Naš je tenisač s 3:0 bio bolji u jedinom dosadašnjem ogledu između njih dvojice, ali treba reći da je taj meč bio održan na Roland Garrosu, odnosno zemljanoj podlozi, onoj koja najviše odgovara Ćoriću, a najmanje igraču poput Fritza.

Ako Ćorić uspije preskočiti Amerikanca, a vjerujemo da hoće, u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz meča između Kevina Andersona i Pabla Carrena-Buste.

ATP serije 1000, Indian Wells, treće kolo:
Borna Ćorić (HRVATSKA) - Roberto Bautista Agut(13) (Španjolska) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • andjel13.03.2018. u 16:52
    Kako mi je bilo žao Borne kad je izgubio od Aguta na prošlom turniru jer bi inače osvojio cijeli turnir. ali lijepo se osvetio ovdje. bravo!
    andjel
  • cimbo13.03.2018. u 07:36
    Bravo Borna.
    cimbo