Nogomet

Ništa od Eura: Hrvatska U-17 poražena od Belgije

Sportnet • četvrtak, 15.03.2018.
Ništa od Eura: Hrvatska U-17 poražena od Belgije
Foto: hns.family

U posljednjem kolu Elitne skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska U-17 vrsta izgubila je od Belgije te je kao četvrta u skupini zaključila kvalifikacije za Euro...

PIŠE: Jan Šneler

Znalo se i prije samog susreta da će biti teško postići dobar rezultat, iako bi pobjeda Hrvatskoj vjerojatno donijela plasman na europsku smotru. Podsjetimo Hrvatska je u prve dvije utakmice, sa Švedskom i Ciprom, odigrala neodlučeno te joj je trebao pozitivan ishod kako bi bila barem među sedam od osam drugoplasiranih koji odlaze na prvenstvo.

Nije krenulo dobro. Hrvatska je izgledala prilično loše, praktički je bilo iznenađenje kada su hrvatski reprezentativci povezali nekoliko dobrih dodavanja. Belgija je izgledala bolje i pokazala više želje. Posebno opasan bio je Largie Ramazani koji je uostalom i doveo Belgiju u vodstvo u 19. minuti.

Tek tada postalo je još teže za Hrvatsku U-17 vrstu jer je po vlažnom i dosta teškom terenu na Kantridi trebala pokazati puno više i postići barem jedan pogodak. Do kraja poluvremena nije se ništa značajno dogodilo. Hrvatska je i dalje bila statična, previše je griješila i nije nudila puno optimizma u drugih 40 minuta.

U drugom dijelu igra se nešto poboljšala mada je i dalje Belgija bila bolja. Ponovno je opasan bio Ramazani, no u 50. minuti njegov pokušaj ipak nije bio precizan. To se ne može reći za Lucasa Lissensa koji je zapečatio sudbinu Hrvatske u 59. minuti.

Mala nada hrvatskim navijačima došla je u 66. minuti. Tibo Persyn je napravio prekršaj u šesnaestercu nad Antoniom Marinom te je prilika za smanjenje vodstva došla iz kaznenog udarca. Precizan s bijele točke bio je Mario Vušković.

Posljednju priliku na utakmici imao je Ivan Šarić u prvoj minuti sudačke nadoknade, no nažalost njegov udarac nije pronašao put do mreže. Lošu igru Hrvatske zaključio je Marko Putnik koji je u posljednjim trenucima utakmice dobio drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni.

Iako je imala priliku da na svom terenu dođe do plasmana na Europsko prvenstvo, Hrvatska nije uspjela. Kao prva u skupini prošla je Švedska koja je skupila pet bodova, a postigla nevjerojatan jedan pogodak. Drugoplasirana je Belgija koja će nestrpljivo iščekivati rasplete u drugim skupinama, kako bi vidjeli jesu li se uspjeli plasirati među sedam najboljih drugoplasiranih.

Elitna skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo U-17, 3. kolo:
Hrvatska - Belgija 1:2

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!