Nogomet

Klopp: "Sigurno nismo favoriti, ali dat ćemo sve od sebe", Begiristain: "Vrlo težak ždrijeb"

Branimir Korać • petak, 16.03.2018.
Klopp: "Sigurno nismo favoriti, ali dat ćemo sve od sebe", Begiristain: "Vrlo težak ždrijeb"
Foto: EPA

Ždrijeb Lige prvaka u četvrtfinalu spojio je dva engleska kluba, Liverpool će igrati protiv Manchester Cityja. Očekuju nas dva sigurno zanimljiva dvoboja u koje Manchester City ulazi kao favorit, ali ne treba unaprijed otpisati vrlo opasne Redse...

Ono što je sigurno, obje momčadi vide svoju priliku za prolaz, a iz Liverpoola poručuju - dat ćemo sve od sebe. Jürgen Klopp ne zamara se previše imenom protivnika, bilo mu je tako svejedno koga će dobiti.

"Veća sam ranije rekao i to je istina, u ždrijebu nerijetko dobijete susjeda. Međutim, iskreno, ne zamaram se previše, isto kao i kod prijašnjih protivnika, jednostavno ćemo uzeti to što nam je dodijeljeno. Ovaj put to je Manchester City. Ove sezone jednom smo od njih izgubili, jednom smo ih pobijedili i siguran sam da nas nisu vidjeli kao idealan ždrijeb, to je samo pokazatelj koliko vrijedimo. Sigurno nismo favoriti, ali u ovoj fazi natjecanja favorita ima vrlo malo, možda su to tek Bayern i Barcelona, ali to je nogomet i sve je moguće. Dotad imamo za odigrati nekoliko utakmica, no jedva čekam te dvoboje i pružit ćemo sve od sebe."

Domaćin u prvom susretu bit će Liverpool, ali Klopp smatra kako nije posebno važno tko će igrati prvu utakmicu na svom terenu. Šest dana kasnije je uzvrat i bit će sve otvoreno.

"Ovdje to nije toliko bitno. Možemo do dobrog rezultata na svom travnjaku, ali sigurno nas čeka vrlo teška utakmica. Tako i mora biti u četvrtfinalu, znali smo da nas čeka jako težak protivnik, u ovom slučaju Manchester City. Dobra je stvar da ga jako dobro poznajemo, nije dobro za engleski nogomet jer će samo jedna momčad moći do polufinala, a mi ćemo se potruditi da to bude Liverpool."

Na Anfieldu će biti fantastična atmosfera, a njemački stručnjak očekuje i na Etihadu veliku podršku svojih navijača.

"Definitivno i zato jedva čekamo. Bit će to kratak i ugodan put za naše navijače. Znam da su sjajni na gostovanjima i siguran sam da će atmosfera biti veličanstvena. Očekuju nas dvije sjajne utakmice i dva velika izazova za obje momčadi, ali tako i mora biti."

Sportski direktor Manchester Cityja Txiki Begiristain odmah je nakon ždrijeba istaknuo kako je pred Cityjem izrazito težak posao.

"Vrlo težak ždrijeb, šteta jer volimo putovati i igrati izvan Engleske u Ligi prvaka. S Liverpoolom se poznajemo jako dobro, vrlo su napadački orijentirana momčad. Istina je da nas očekuju dvije sjajne utakmice u kojima ćemo gledati izvrstan nogomet."

Španjolac ističe kako prostora za pogreške nema i Manchester City morat će odigrati dvije odlične utakmice ako misli proći dalje.

"U ligi dobro guramo, a u Ligi prvaka kao i uvijek, prostora za pogreške nema. Sve mora funkcionirati vrlo dobro, morat ćemo biti gotovo savršeni u obje utakmice. Znamo snagu i kvalitetu Liverpoola, pobijedili su na već u engleskom prvenstvu."

Prva utakmica između ovih momčadi na rasporedu je 4. travnja, a uzvrat 10. travnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!