Zimski sportovi

Johannes Hosflot Klaebo i Maiken Caspersen Falla osvojila naslove u sprintu

Sportnet • petak, 16.03.2018.
Johannes Hosflot Klaebo i Maiken Caspersen Falla osvojila naslove u sprintu
Foto: EPA

Pobjedom u švedskom Falunu, Johaness Hosflot Klaebo osvojio je naslov u sprintu, dok se Maiken Caspersen Falla u ženskoj konkurenciji, usprkos slabijem rezultatu, potvrdila kao najbolja sprintašica...

PIŠE: Jan Šneler

Počelo je finale Svjetskog kupa u skijaškom trčanju koje se održava u švedskom Falunu. Iako su još ostale dvije utrke do kraja, apsolutni pobjednik postao je Johannes Hosflot Klaebo koji tri utrke do kraja ima 272 boda prednosti ispred sunarodnjaka Johnsruda Martina Sundbyja.

U današnjoj utrci, Klaebo nije ništa prepustio slučaju te je odličnom utrkom slavio s 39 stotinki prednosti ispred Talijana Federica Pellegrina. Na treće mjesto smjestio se Lucas Chavanat koji je zaostao sekundu i 76 stotinki za pobjednikom.

U ženskoj konkurenciji slavila je Hanna Falk s 53 stotinki prednosti ispred sunarodnjakinje Jonne Sundling. Sjajna Norvežanka Marit Bjoergen završila je na trećem mjestu sa sekundom i 40 stotinki zaostatka.

Klaebo je pobjedom osigurao prvo mjesto u poretku sprintaša, dok je Maiken Caspersen Falla usprkos slabijem rezultatu osvojila naslov u toj disciplini.

Falun, sprint 1.4 km (ž):
1. Hanna Falk (ŠVE) 3:08.25
2. Jonna Sundling (ŠVE) +0.53
3. Marit Bjoergen (NOR) +1.40
...

Falun, sprint 1.4 km (m):
1. Johannes Hosflot Klaebo (NOR) 2:37.03
2. Federico Pellegrino (ITA) +0.39
3. Lucas Chanavat (FRA) +1.76
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!