Zimski sportovi

Hirscher slavio u posljednjem veleslalomu sezone, Zubčić 18.

Sportnet • subota, 17.03.2018.
Hirscher slavio u posljednjem veleslalomu sezone, Zubčić 18.
Foto: EPA

Iako se posljednja utrka veleslaloma u švedskom Areu vozila zbog prestiža jer rezultatske važnosti nije bilo, Marcel Hirscher je slavio još jednom i dodatno potvrdio Mali kristalni globus u toj disciplini...

AUTOR: Jan Šneler

Sjajan je bio Marcel Hirscher ove sezone. Uz to što je osvojio Mali kristalni globus u slalomu i veleslalomu, Austrijanac je ponovno i najbolji skijaš svijeta u ukupnoj konkurenciji. Sve to nije ga usporilo i u današnjoj utrci u Areu u kojoj je slavio i tako došao do 58. pobjede u karijeri.

Prvu vožnju odradio je najbolje te imao 12 stotinki prednosti ispred drugoplasiranog Francuza Victora Muffat-Jeandeta. Trećeplasirani je bio Henrik Kristoffersen koji je zaostao 59 stotinki za austrijskim skijašem. Hrvatski predstavnik, Filip Zubčić prvu vožnju završio je na 20. mjestu s dvije sekunde i 83 stotinke zaostatka.

U drugoj vožnji redoslijed među prvom trojicom malo se izmijenio. Kristoffersen je bolje odradio drugu vožnju, najbolju među svim skijašima i došao do drugog mjesta. Treći je bio Muffat-Jeandet, dok je prvi suvereno bio Hirscher. Rezultat je popravio i Zubčić koji je došao do 18. mjesta zaostavši na kraju tri sekunde i 43 stotinke za pobjednikom.

Iako je do kraja sezone ostala još jedna slalomska utrka, valja istaknuti odličan ukupni rezultat mladog i apsolutno talentiranog skijaša, Henrika Kristoffersena. Ovaj Norvežanin ima naprosto sve karakteristike za jednog od najboljih skijaša, no njegova nesreća sastoji se u fantastičnom Hirscheru. Čak devet puta ove sezone Norvežanin je završio na drugom mjestu iza pobjednika Hirschera. Uvjereni smo kako će u sljedećoj sezoni njihova borba biti još žešća i zanimljivija.

Are, veleslalom(m):
1. Marcel Hirscher (AUT) 2:13.63
2. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.23
3. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0.26
...
18. Filip Zubčić (HRV) +3.43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!