Nogomet

Di Biagio: "Balotellija pratim, ali donio sam odluku da ga ne pozovem ovaj put"

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.03.2018.
Di Biagio: "Balotellija pratim, ali donio sam odluku da ga ne pozovem ovaj put"
Foto: EPA

Italija u ovom reprezentativnom terminu igra dvije vrlo jake prijateljske utakmice. Bit će sparing partner Argentini i Engleskoj koje se pripremaju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji...

I dok brojne velike reprezentacije slažu priču uoči Rusije, Talijani će im poslužiti tek kao sparing partner. Razočaravajuće ispadanje u dodatnim kvalifikacija od Švedske donijelo je veliko razočaranje u Italiji, ali polako su se pomirili s tim i kreću ispočetka.

Na klupi u ove dvije utakmice sjedit će Luigi Di Biagio kojem se vraća i Gianluigi Buffon iako se oprostio od reprezentacije nakon poraza od Švedske. Buffon je tu kako bi branio, a ne bio samo na popisu, tvrdi Di Biagio.

"Gigi je ovdje prije svega zbog nastupa i da mi pomogne. On je naša velika snaga i na terenu i van njega, igrat će u jednoj ili obje utakmice, o tome ću još odlučiti. U Italiji je tendencija otpisivati starije igrače, ali to meni ne predstavlja problem. Napravit ću ono što smatram ispravnim, prema onom što vidim, a ne što pročitam. Gigi će braniti, a dvojica mlađih golmana pokušat će preuzeti njegovu poziciju kada više ne bude mogao. Donnarumma i Perrin borit će se za njegovo mjesto kada više Gigi ne bude u reprezentaciji."

Di Biagio je ponovno preskočio Marija Balotellija, a pozvao je dvojicu mladih napadača Federica Chiesu i Patricka Cutronea.

Embed from Getty Images

"Već sam ranije objašnjavao da su kod napadača golovi bitna stavka, ali da treba uzimati u obzir i ostale aspekte igre. Pratio sam Marija, izanalizirao i donio ovu odluku. Bilo to ispravno ili ne, donio sam odluku za koju sam mislio da je najbolja za momčad. To ne znači da ga neću zvati u reprezentaciju, pratit ću ga i vidjet ćemo što će se događati. Mario nije napravio ništa loše, jednostavno sam u obzir uzeo apsolutno sve stavke igre kada sam odlučivao."

Di Biagio je privremeno rješenje na talijanskoj klupi nakon što je otišao Gian Piero Ventura i nada se kako bi upravo on mogao dobiti ugovor na duže vrijeme.

"I za mene je ulog velik i nadam se da ću natjerati šefove da donesu odluku u moju korist, ali to nije prioritet. U ovom trenutku imamo druge probleme, moramo posložiti momčad i vratiti navijačima onu strast, sigurno sa zanimanjem očekuju ove dvije utakmice. Prošlost ne možemo promijeniti, trenutno nismo među najboljima, ali nismo ni među najgorima. Možemo krenuti ispočetka i stvoriti ponovno jaku reprezentaciju, imamo ponešto mladih igrača koji rastu i dolaze."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!