Zimski sportovi

Linz slavio nakon gotovo četiri sata drame u Ledenoj i poveo u četvrtfinalnoj seriji

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.03.2018.
Linz slavio nakon gotovo četiri sata drame u Ledenoj i poveo u četvrtfinalnoj seriji
Foto: FaH

Gledatelji na tribinama Doma sportova imali su cjelovečernji program u punom smislu riječi, Medveščak i Linz borili su se za treću pobjedu u četvrtfinalnoj seriji, a Austrijanci su je odnijeli u produžetku...

Nakon što je Medveščak poveo u četvrtfinalnoj seriji s 2-0 uz "break", Linz je na svom ledu poravnao na 2-2 nakon čega je serija preselila u Zagreb. Tu je Medveščak tražio potvrdu prednosti, a Linz pak break koji bi ga vratio u bolju poziciju i u najgoru ruku za njega odlučivao bi o prolazu u polufinale na svom ledu.

Na kraju su Austrijanci i slavili i to u produžetku nakon što je od početka meča proteklo gotovo četiri sata. Oko sat vremena otpada na prekid koji se dogodio u drugoj dionici zbog problema s ledom, a upravo taj prekid probudio je domaćina koji je nakon njega zaigrao bolje i vratio se u meč.

Počelo je vrlo loše za Medvjede koji su već nakon osam minuta igre zaostajali 2:0 golovima D'Averse i DaSilve da bi u posljednjoj sekundi prve trećine primili i treći gol preko Briana Leblera.

Linz je zasluženo vodio, Medveščak je izgledao uspavano i neraspoloženo te ništa nije govorilo da ima ikakve šanse za povratak u meč. međutim taj prekid sredinom druge dionice koji je bio stvarno dugotrajan, izbacio je Austrijance iz ritma, a Medveščak je s dva brza gola najavio dramu u trećoj dionici.

U 38. minuti Tero Koskiranta smanjio je na 3:1 da bi 36 sekundi prije kraja druge trećine Harri Tikkanen približio domaćina na samo gol zaostatka.

U trećoj dionici Medveščak je požrtvovnom i dobrom igrom ipak na kraju zaslužio poravnanje, minutu prije kraja Drew Schiestel zabio je za 3:3 i izborio produžetak.

Tamo su Medvjedi imali veliku priliku, u posljednjoj sekundi regularnog dijela Lebler je zaradio isključenje i Medveščak je ušao u produžetak s powerplayjom, ali nije ga iskoristio i nakon pet i pol minuta igre D'Aversa je svladao pokrivenog Carra i donio Linzu pobjedu.

Šesti susret na rasporedu je već sutra (utorak) od 19:15, Medveščak mora slaviti ako misli ostati u igri za prolaz, a Linz ima prvu meč loptu.

EBEL, četvrtfinale:
Medveščak - Linz 3:4 produžetak (2-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!