Rukomet

Šoštarić: "Zadovoljan sam prije svega što smo pokazali svima kako možemo igrati jako dobar rukomet"

Sportnet • srijeda, 21.03.2018.
Šoštarić: "Zadovoljan sam prije svega što smo pokazali svima kako možemo igrati jako dobar rukomet"
Foto: FaH

Nakon poraza od Norveške, izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić i najbolja hrvatska reprezentativka, Anita Benko, otkrili su medijima kako nisu nezadovoljni današnjom predstavom i istaknuli kako s radom i strpljenjem ova momčad može puno više...

Iz Doma sportova: Jan Šneler

Poraz od Norveške svakako nije iznenađujuć, a ponajmanje sramotan. Niti jedan poraz nije sramotan kada se pokaže trud i želja kakve su pokazale hrvatske rukometašice na današnjoj utakmici. Poraz od sedam razlike protiv iznimno jake i kompaktne Norveške, možda će zvučati čudno, dobar je rezultat. Da nije bilo sitnih grešaka i ponekih sudačkih odluka, vjerojatno bi i razlika bila nešto manje što bi bio prilično dobar pothvat.

Na tome tragu je i hrvatski izbornik Nenad Šoštarić koji je istaknuo kako je Hrvatska pružila puno bolju igru u drugom dijelu te kako ova reprezentacija ima potencijal i mogućnosti za dobre rezultate.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Evidentno je da je u početku bio strah. Preplašenost, impresioniranost igračicama koje su većina mojih cura gledali na televiziji, a sada igraju protiv njih. Međutim kako je vrijeme odmicalo, kako smo prešli na agresivniju zonsku formaciju, to je izgledalo sve bolje i bolje. Zadovoljan sam prije svega što smo pokazali svima kako možemo odigrati jako dobar rukomet. Trčali smo im u leđa, zabijali u kontranapadima. I druga stvar je, ono što se rijetko događa u svijetu rukometa, a to je da smo ih pobijedili u drugom poluvremenu. Norveška inače razvaljuje po 10-15 razlike sve, baš zbog svoje energije, brzine, snage i mogućnosti rotacije. Fizički smo korektno spremni, imamo igračice koje mogu to izdržati, a da bi došlo do nekog višeg nivoa, stvari su jednostavne, treba nam puno jakih međunarodnih utakmica", rekao je izbornik za Sportnet.

Šoštarić je uputio i poruku svima koji žele dobro hrvatskom rukometu. Jednostavna je matematika. Hrvatska reprezentacija koja se praktički kroz utakmice međusobno upoznaje ne može ostvarivati puno bolje rezultate. S većim brojem treninga sigurno je i kako bi rezultati bili puno bolji.

"Nekada je u bivšoj državi bilo 22 kola "Lige prvaka". Danas nažalost samo Lokomotiva i Podravka igraju europska natjecanja i mi stječemo iskustvo na taj način, ali ove ostale ne stječu. Jedini mogući način je igranje puno utakmica i naravno moramo naći vremena za treninge. Sve zajedno, sad ću točno reći, imali smo za ove tri utakmice: tri treninga prije Švicarske, dva treninga prije Ukrajine, tri treninga sada i jedan vikend u Ivaniću gdje smo odradili devet treninga. Znači 17 treninga zajedno za tri utakmice, to je puno premalo. Ali stjecajem okolnosti, to je realnost", istaknuo je gorući problem Šoštarić.

Na samom kraju, izbornik je otkrio i kakva je situacija s najboljom hrvatskom rukometašicom Andreom Penezić. Postojale su neke informacije da će se Penezić priključiti reprezentaciji i u ovoj akciji, međutim ta opcija je na kraju otpala.

"Ne mogu govoriti nešto u što nisam 100% siguran. Bila je varijanta već sada, ali s obzirom na to da je imala bolove i potpisivala ugovor nije se išlo na to. Ona bi ovoj reprezentaciji protiv Švicarske i Ukrajine bila maksimalna prevaga. Mi s njom bi još narasli jer bi imali lidera u ekipi. Ja se nadam da će se to izrealizirati i da će sve biti u redu u petom mjesecu", zaključio je izbornik Hrvatske.

Najbolja među hrvatskim rukometašicama, Aneta Benko, postigla je osam pogodaka, od čega četiri s linije sedmeraca. Borbeno je odigrala, nekoliko puta ukrala loptu protivnicama i gurala Hrvatsku u drugom dijelu u kojem je postigla četiri pogotka.

"Maksimalno smo se fokusirali na svoju igru, na ono što smo radili na treninzima, pratili smo trenerove upute. Mislim da je drugo poluvrijeme puno bolje prošlo i ovim putem čestitam curama na borbenosti. Treba vremena, ovo je mlada ekipa, pokazali smo da imamo ono nešto i da možemo i samo treba vjerovati u nas i gurati dalje. Probat ćemo analizirati utakmicu, da odigramo bolje na njihovom terenu, ali najvažnije je da dobijemo Švicarsku i Ukrajinu u šestom mjesecu", rekla je Benko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!