Tenis

Vekić i Martić uvjerljivo slavile i prošle u drugo kolo WTA turnira u Miamiju

Sportnet • četvrtak, 22.03.2018.
Vekić i Martić uvjerljivo slavile i prošle u drugo kolo WTA turnira u Miamiju
Foto: EPA

Dobre vijesti stižu iz Miamija gdje su najbolje hrvatske tenisačice lakoćom pobijedile protivnice i ušle u sljedeću fazu WTA turnira...

PIŠE: Jan Šneler

Miami je ovih dana centar događanja za hrvatske sportaše. Osim što će hrvatski nogometaši ovog tjedna igrati prijateljsku utakmicu s Peruom u tom gradu, najbolje hrvatske tenisačice i tenisači nastupaju na ATP i WTA turniru u Miamiju. Odlične vijesti stigle su s turnira ženske konkurencije gdje su Donna Vekić i Petra Martić prilično uvjerljivo prošle u drugo kolo.

Martić je igrala protiv američke tenisačice, 122. na WTA ljestvici, Lauren Davis. Prvi set počeo je idealno za hrvatsku tenisačicu. Već u trećem gemu došla je do breaka i svojim sigurnim servisom u sljedećem gemu došla do vodstva 3:1. Nije prestajala Martić s pritiskom te je i u narednom gemu došla do novog breaka nakon kojeg više povratka nije bilo za Davis.

Da potpuno dotuče protivnicu i osigura prvi servis u drugom setu, Martić je još jednom, u sedmom gemu, oduzela servis protivnici i slavila sa 6:1. Drugi set počeo je slično. Odlično je izgledala hrvatska tenisačica te je vrlo brzo povela s 3:0. Ipak, Amerikanka pokazuje znakove života te u petom gemu po prvi puta oduzima servis Martić i vraća na 3:2.

Koncentracije je nedostajalo na obje strane u tim trenucima jer u sljedećem gemu ponovno Martić dolazi do breaka, da bi Amerikanka oduzela hrvatskoj tenisačici servis u devetom gemu. Konačno, Martić osvaja važni 11. gem i osigurava barem tie-break. Bilo je jasno kako će hrvatska tenisačica sada krenuti na sve ili ništa u 12. gemu i nastojati osvojiti drugi set i prije 13. igre.

Imala je četiri meč lopte Martić u posljednjem gemu, konstantno pritiskala servis Amerikanke koja je na kraju ipak pokleknula te je Martić slavila sa 7:5 i prošla dalje.

Donna Vekić bila je još uvjerljivija u prvom setu od Petre Martić. Tri puta je Vekić oduzimala servis Talijanki Camili Giorgi i vrlo brzo, za svega 21 minutu, slavila sa 6:0. Drugi set, slično kao i kod Martić, bio je nešto drugačiji, pun preokreta. Oduzela je Vekić u trećem gemu servis Giorgiji i tako najavila da ne misli dugo biti na terenu u Miamiju.

Ipak, Talijanka je sve bolje servirala i podigla svoju razinu igre te je u osmom gemu uspjela stići do izjednačenja. Prilično lako došla je do 0:40 i oduzela servis Vekić. Tek drugi put u meču Talijanka je povela, ovoga puta sa 5:4 no to je bilo sve od nje.

Vekić je dodatno pritisnula, pojačala pritisak i popravila servis igru te je u 11. gemu osvojila glatko servis protivnice te u posljednjem gemu uvjerljivo odradila svoj servis i slavila sa 7:5.

U sljedećem kolu Martić će igrati protiv Kristine Mladenović koja je 15. nositeljica, dok Donnu Vekić čeka Elena Vesnina.

WTA Miami, 1. kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Lauren Davis (SAD) 6:1 7:5
Donna Vekić (Hrvatska) - Camile Giorgi (Italija) 6:0 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!