Nogomet

VIDEO: Argentina i bez Messija svladala Talijane, Lingard donio Englezima pobjedu u Amsterdamu

Branimir Korać • petak, 23.03.2018.
VIDEO: Argentina i bez Messija svladala Talijane, Lingard donio Englezima pobjedu u Amsterdamu
Foto: EPA

Dva zvučna dvoboja odigrana su večera, Engleska je gostovala u Amsterdamu kod Nizozemske dok je Argentina na Etihadu igrala s Talijanima. Kao pobjednici su izašli Englezi i Argentinci.

Iako Leo Messi nije igrao, Argentina je upisala pobjedu protiv Italije. Na Etihadu je slavila s 2:0 iako nije briljirala, ali je opet odigrala dovoljno dobro za pobjedu.

Na vratima Italije stajao je povratnik Gianluigi Buffon koji se oprostio od reprezentacije nakon razočaravajućeg ispadanja od Šveđana u dodatnim kvalifikacijama, no u međuvremenu se predomislio i vratio se na vrata. U prvih 11 bio je i Lorenzo Insigne kojeg je bivši izbornik Ventura izignorirao protiv Švedske iako je bio u formi života što je još jedan razlog zašto je bio na meti javnosti.

Argentina će biti hrvatski protivnik na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a ovaj susret potvrdio je kako je pred Jorgeom Sampaolijem još dosta posla. Zabili su Argentinci dva pogotka, imali više prilika, ali Talijani su im stvorili dosta problema, posebno u drugom poluvremenu.

Jedno od boljih razdoblja igre Argentine bila je završnica prvog poluvremena. Tu je prvo Leandro Paredes pogodio vratnicu udarcem s ruba kaznenog prostora da bi u posljednjim trenucima prvog dijela Buffon prvo obranio pokušaj Nicolasa Tagliafica, a zatim i Gonzala Higuaina.

Na samom startu drugog dijela velika neopreznost Paredesa koji je vraćao loptu Willyju Caballeru, dodavanje je presjekao Ciro Immobile, proigrao Insignea koji dolazi sam pred argentinskog vratara i promašuje.

Dobro su igrali Talijani u prvih pola sata drugog poluvremena, prijetili su još dva puta Insigne i jednom Marco Verratti, ali mreža Caballera nije se tresla. Kazna je stigla u 75. minuti. Ever Banega pucao je sa 16 metara, Buffon nije najbolje reagirao i lopta je završila u mreži.

Deset minuta kasnije novi pogodak Argentinaca i vodstvo 2:0. Higuain je dugo vukao kontranapad, onda pronašao Manuela Lanzinija koji sjajnim udarcem sa 16 metara postavlja konačan rezultat.

Nizozemska po tko zna koji put posljednjih godina kreće ispočetka i pokušava se vratiti na stare staze slave. U Amsterdamu su ugostili Englesku koja ju je svladala 1:0.

Gareth Southgate pozvao je neke igrače koji se dosad nisu nalazili na popisu, a jedan od njih je i dobio vrlo rano priliku, već u desetoj minuti. Joe Gomez zaradio je ozljedu i morao je napustiti travnjak, a umjesto njega ušao je debitant Harry Maguire.

Upravo Maguire imao je najbolju englesku priliku u prvom dijelu kada je nakon kornera upropastio dobru situaciju.

U drugom dijelu odmah na startu Englezi su tražili kazneni udarac kada je srušen Marcus Rashford, penal je mogao bez problema biti dosuđen, ali sudac Manzano nije tako mislio.

U 59. minuti Engleska je stigla do pogotka. Svoj prvi gol u dresu Engleske postigao je Jesse Lingard koji je odlično reagirao na odbijenu loptu i s ruba kaznenog prostora pogodio za pokazat će se konačnih 1:0.

Do kraja susreta domaćin nije uspio doći do poravnanja i Engleska je stigla do prve pobjede protiv Nizozemske još od 1996. godine, a prve u Amsterdamu od 1969. godine.

Prijateljske utakmice:
Argentina - Italija 2:0
Nizozemska - Engleska 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!