Nogomet

VIDEO: Sjeverna Irska na kraju utakmice došla do slavlja protiv Južne Koreje

Sportnet • subota, 24.03.2018.
VIDEO: Sjeverna Irska na kraju utakmice došla do slavlja protiv Južne Koreje
Foto: EPA

Usprkos boljoj i dominantnijoj predstavi, Južna Koreja nije uspjela svladati Sjevernu Irsku te su prilično razočarani azijski nogometaši napustili teren u Belfastu...

PIŠE: Jan Šneler

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu, Južna Koreja nalazi se u prilično zahtjevnoj skupini F. Uz Južnu Koreju, u skupini su aktualni svjetski prvak Njemačka, Švedska i Meksiko. Upravo susret protiv Sjeverne Irske trebao je poslužiti Južnoj Koreji da se privikne na europski stil nogometa, pogotovo na defenzivniji način igre kakav dosta često prakticira i Švedska.

Krenulo je prilično dobro za Južnu Koreju. Već u sedmoj minuti gosti su došli u vodstvo. Strijelac je bio Kwon Chang-Hoon, inače igrač francuskog prvoligaša Dijona. Kwon je primio lijepu loptu koju mu je poslao Park Joo-Ho i udarcem isprve lagano matirao vratara Trevora Carsona.

Ipak, vodstvo gostiju nije trajalo dugo. U 20. minuti, slobodni udarac izveli su nogometaš Sjeverne Irske. Unaprijed dogovorenom akcijom, lopta je upućena u prazan prostor prema George Savilleu koji oštro ubacuje u šesnaesterac, a nesretni Kim Min-Jae skreće loptu u vlastitu mrežu.

Do kraja prvog dijela obje ekipe imale su svojih prilika i možemo reći da smo gledali prilično zanimljivu i otvorenu utakmicu. Rezultat se ipak nije mijenjao te je ostalo neodlučenih 1:1. U drugom dijelu Južna Koreja je pritisnula još više nastojeći doći do pobjedničkog gola.

Ipak svi pokušaji gostiju bili su neprecizni te su vrlo teško uspijevali protiv obrambeno kompaktne Sjeverne Irske doći do čistih prilika za pogodak. Jednako tako treba reći kako je posljednjih pola sata utakmice bio dosta slabiji ritam zbog čestih izmjena nogometaša.

Poznati nogometni teorem kako kada ne postigneš pogodak isti i dobiješ potvrdio se i u Belfastu. Južna Koreja dominirala je drugim dijelom, no u 86. minuti jedna svijeća došla je do Conora Washingtona koji glavom dodaje Paulu Smythu. Smyth se driblingom oslobađa dvojice čuvara i odličnim udarcem matira Kim Seung-Gyua.

Iako nisu prikazali lošu igru, Južnu Koreju čeka puno posla ako žele biti konkurentni u Rusiji. Priliku za popravak dojma imat će za tri dana kada u Chorzowu igraju protiv Poljske.

Prijateljska utakmica:
Sjeverna Irska - Južna Koreja 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!