Ostali sportovi

Sjajni Tin Srbić osvojio zlato na Svjetskom kupu u Dohi

Sportnet • subota, 24.03.2018.
Sjajni Tin Srbić osvojio zlato na Svjetskom kupu u Dohi
Foto: EPA

Tin Srbić nastavlja tamo gdje je stao prije pet mjeseci. U svom prvom nastupu nakon osvajanja svjetskog zlata na preči, najbolji hrvatski sportaš u protekloj godini, danas je pokorio i Svjetski kup u Dohi.

U kvalifikacijama je išao na sigurno, kao četvrti se plasirao u finale preče, no danas je u borbi za medalje izveo jači start (6,4) i s jednom od svojih najbolji vježbi ikada i ocjenom 14,800 bodova potpuno deklasirao izrazito jaku konkurenciju u Dohi.

S njim na postolju stajali su srebrni Amerikanac Marvin Kimble (14,533) i brončani Kinez Shudi Deng (14,500).

Ovo je Tinovo treće zlato sa Svjetskih kupova u karijeri i ukupno osma medalja. I ujedno treća sezona za redom u kojoj je na svakom turniru izborio minimalno finale.

U 2016. na četiri turnira SK na svakome je osvajao medalje i to brončane (Szombathely, Osijek, Ljubljana i Baku). Prošle godine na pet turnira također je na svakome bio u finalu i pritom osvojio zlata u Kopru i Osijeku te srebro u Dohi u kojoj je ovaj put otišao još korak dalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley25.03.2018. u 10:25
    svaka čast! opet veliki uspjeh za gimnastiku, dečko me jedino razočarao kad je nakon onog prošlog zlata izjavio da nema uvjete za rad, a ima sat vožnje do nacionalnog gimnastičkog centra, zato dosta kukanja i samo rad, rad i rad
    Weasley
  • narada10824.03.2018. u 22:08
    a nije da imamo samo Tina...tu su Zeligman....Ude....Mocnik.. btw ima li ko video?
    narada108
  • Obrisan korisnik24.03.2018. u 20:05
    pa dečko svaka ti čast...ali stvarno... Znam da ovakvi upjesi u sportku koji nije toliko atraktivan prolaze pomalo ispod radara ali da Hrvatska ima svjetskog prvaka i zlatnog u svjetskom kupu na prečki...za mene je senzacija...i primjer kako se upornim radom može postići puno toga...
    Obrisan korisnik
  • Tko Gdje24.03.2018. u 18:39
    Bravo
    Tko Gdje